Antena Meniu Search
x

Traian Basescu: A fost eliminata o etapa din realizarea scutului antiracheta de la Deveselu

Traian Basescu a declarat ca programul de realizare a scutului antiracheta de la Deveselu se va realiza in trei etape, nu in patru, asa cum era stabilit pana acum. Presedintele a precizat ca eliminarea ultimei etae nu afecteaza in niciun fel securitatea Uniunii Europene.

In urma unei discutii cu secretarul de Sstat John Kerry si dupa intalnirea cu vicepresedintele american Joe Biden, presedintele a fost informat ca scutul antiracheta va fi realizat in trei etape.

Prima dintre acestea este in curs de implementare, iar cea de-a doua etapa prevede dotarea cu echipament militar a bazei din Deveselu, pana in 2015. Finalizarea programului de amplasare a scutului antiracheta prevede amplasarea unuei baze similare in Polonia.

S-a renuntat la faza a patra, care nu viza apararea antiracheta a teritoriului UE. „Prin renuntarea la aceasta faza nu se afecteaza cu nimic securitatea teritoriului UE in cazul unui atac cu rachete cu raza lunga sau medie de actiune care ar porni din Iran sau Coreea de Nord”, a precizat Traian Basescu.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Traian Basescu: A fost eliminata o etapa din realizarea scutului antiracheta de la Deveselu