Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, prima reacţie după ce Instanţa Supremă a decis definitiv că a fost colaborator al Securităţii

Traian Băsescu a avut o primă reacţie, după ce Instanţa Supremă a decis definitiv că fostul şef al statului a fost colaborator al Securităţii.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 14:59

Traian Băsescu, prima reacţie după ce Instanţa Supremă a decis definitiv că a fost colaborator al Securităţii - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Traian Băsescu a anunţat că va constesta decizia la CEDO. "Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO", a scris fostul preşedinte pe pagina sa de Facebook.

Condamnat definitiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, miercuri, recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse în 2019 că fostul preşedinte al României a fost colaborator al Securităţii. Hotărârea ÎCCJ este definitivă. 

“Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal”, a anunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia magistraţilor este definitivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu, prima reacţie după ce Instanţa Supremă a decis definitiv că a fost colaborator al Securităţii