Antena Meniu Search
x

Ultimele negocieri pentru intrarea României în Schengen. Austria şi-a relaxat deja poziţia, însă cu o condiţie

Între Crăciun şi Revelion se poartă ultimele negocieri pentru aderarea României şi a vecinilor bulgari la Schengen. Toată presiunea, în acest sens, este pe umerii Austriei. Guvernul de la Viena a propus aderarea celor două ţări în trepte. Adică în două faze. Aerian şi, ulterior, terestru.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 27.12.2023, 17:51

Vezi și

Negocierile pentru aderarea României la Schengen sunt pe ultima sută de metri, asta spun surse politice de la vârful Coaliţiei de Guvernare. 

Este vorba despre o aderare în trepte, iniţial cu frontierele aeriene şi navale, şi abia apoi cu frontierele terestre. Austria şi-a relaxat deja poziţia, a renunţat la dreptul de veto iar guvernul de la Viena este de acord cu aderarea României şi Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie, însă cu condiţia intrării în două etape.

Negocierile se concentrează, în acest moment, pe data concretă în care România ar putea adera la Schengen cu frontierele terestre, asta în condiţiile în care există deja un acord de principiu din partea Austriei pentru aderarea cu frontierele aeriene şi navale, spun surse politice pentru Observator.

România îşi doreşte, însă, o singură decizie în care să avem un calendar clar cu două date concrete pentru aderarea aeriană şi terestră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Ultimele negocieri pentru intrarea României în Schengen. Austria şi-a relaxat deja poziţia, însă cu o condiţie