Antena Meniu Search
x

USR vrea declasificarea raportului prezentat de Carmen Dan, în 24 de ore

USR solicită declasificarea raportului prezentat de Carmen Dan, în 24 de ore, anunţând că, în caz contrar, va ataca în instanţa decizia. 

USR cere declasificarea raportului ministrului de Interne, legat de intervenţia Jandarmeriei Române la protestul din 10 august - Hepta

USR solicită declasificarea raportului prezentat de Carmen Dan, în 24 de ore, anunţând că, în caz contrar, va ataca în instanţa decizia. 

Şeful USR spune că ministrul de Interne a fugit de la conferinţa de presă de duminică, pentru a nu răspunde întrebărilor jurnaliştilor, dar va avea trebui să răspundă marţi, în faţa comisiei de apărar din Parlament.

USR mai spune că ministrul de Interne va trebui să explice de ce şi-a întrerupt concediul şi a mers la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influenţat în vreun fel modul de intervenţie a Jandarmeriei Române la protestul diasporei, aşa cum susţine.

USR cere declasificarea de urgenţă a raportului prezentat de Carmen Dan, în termen de 24 de ore, spunând că în caz contrar va ataca decizia în instanţă.

Cei care acuză modul în care s-a desfăşurat mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi intervenţia în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii trebuie să accepte că acestea au fost determinate de acţiunile violente ale unora dintre protestatari, a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ea a prezentat duminică, într-o declaraţie de presă, cronologia protestului din 10 august, când au avut loc incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, în urma cărora sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şi a atras atenţia că protestatarii paşnici au avut de suferit inclusiv din cauza faptului că au fost „reticenţi” în a se delimita de manifestanţii violenţi.

Carmen Dan a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau vioente. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » USR vrea declasificarea raportului prezentat de Carmen Dan, în 24 de ore