Meniu
Search
x

USR, plângere penală pe numele lui Ciucă și Ciolacu pentru că nu organizează alegeri în Sectorul 5

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, anunță că a depus plângere penală împotriva lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Lucian Bode, Toni Greblă și Constantin Mititelu Buică, pentru că refuză să organizeze alegerile pentru Primăria Sectorului 5.

De Redactia Observator la 05.09.2022, 20:00
Vezi și

„Formulez prezenta plângerea penală împotriva numiților Nicolae Ciucă (făptuitor), Marcel Ciolacu (complice-instigator), Lucian Bode (făptuitor/complice), Toni Greblă (complice/făptuitor) și Constantin Mititelu Buică (complice/făptuitor) care se fac vinovați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (297 Cod penal), norma primară încălcată fiind cea de la art. 160 alin. (11) Cod administrativ care obligă Guvernul să organizeze alegeri parțiale în termen de 90 de zile de la vacantarea postului de Primar al Sectorului 5”, se arată în documentul depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit Mediafax.

Sectorul 5, ţinut captiv

Dimitriu afirmă că aceștia trebuie să răspundă în fața legii pentru că „țin astfel captiv Sectorul 5”.

„Aveau la dispoziție 90 de zile pentru organizarea alegerilor, începând cu data de 12 iulie 2022. Practic ultima dată în care putea fi stabilită data alegerilor, în interiorul acestor 90 de zile, este 9 octombrie. În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece Legea 115/2015 impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parțiale să fie adoptată cu cel puțin 35 de zile înaintea votării. Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile pe 9 octombrie 2022 a fost data de 2 septembrie. Deși i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligația pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea. Acum vor trebui să suporte rigorile legii”, încheie Dimitriu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » USR, plângere penală pe numele lui Ciucă și Ciolacu pentru că nu organizează alegeri în Sectorul 5