Vasile Dâncu: "Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu este unul politic, va elimina ce a fost bun"

Publicat: 17.11.2015, 10:01.
Actualizat: 17.11.2015, 10:03

Ministrul propus pentru portofoliul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dâncu, a declarat marți, în cadrul audierii la comisiile parlamentare de specialitate, că dorește să creeze premisele pentru reforma administrației prin perfecționarea resurselor umane.

Ministrul propus pentru portofoliul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dâncu, a declarat marți, în cadrul audierii la comisiile parlamentare de specialitate, că dorește să creeze premisele pentru reforma administrației prin perfecționarea resurselor umane.

El a subliniat că o dezvoltare regională echilibrată a României presupune o comunicare între administrația centrală și cea locală și să conteze "vocea" celei din urmă, menționând că nu va elimina ce s-a realizat bun în domeniu până acum.

"Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu este unul politic, va elimina ce a fost bun până acum. Vom încerca să ducem mai departe și să construim, să reparăm acolo unde nu funcționează. Din păcate, până acum doi ani nu am avut nici măcar un plan", a spus Dâncu.

El a precizat că va acționa pentru eliminarea limitării conexiunii de comunicare dintre Guvern și mediul politic.

"Vom încerca să structurăm o foarte bună relație cu Parlamentul României. Aș vrea ca această limitare să nu mai existe și voi fi o verigă de comunicare", a spus Dâncu.

El a adăugat că va construi o serie de axe prioritare în domeniu și va lucra nediferențiat cu toate partidele parlamentare sau neparlamentare, cu societatea civilă, menționând că sunt necesare consolidarea administrației publice și creșterea încrederii în clasa politică, indicator foarte mic în prezent.

"Nu este vorba despre lipsa de calitate, ci de o lipsă de transparență", a susținut Dâncu.

Sursa: agerpres.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Eveniment • pe 24.02.2021 la 19:06
Minerii din Valea Jiului vor primi 11 milioane de lei. Florin Cîțu: ”Tot ce a fost cerut a fost completat”
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Politic • pe 23.02.2021 la 23:00
Foto
Ce schimbări a suferit bugetul după adoptare. Ministerele-cheie care au primit mai mulți bani

Top știri

Fetița de 6 ani care a alunecat din telescaun, la Sinaia, a căzut aproape 8 metri în gol. Sistemul automat de siguranţă nu a funcționat
1
Social • ieri la 19:11

Clipe de coşmar astăzi pe pârtia Valea Soarelui din Sinaia. O fetiţă de 6 ani care se antrena împreună cu alţi colegi de la un club de schi a căzut din telescaun de la peste şapte metri. Deşi instalaţia de transport pe cablu este prevăzută cu sistem automat de siguranţă, astăzi nu a funcţionat. Micuţa a fost preluată de salvamontişti şi a ajuns, cu un elicopter SMURD, la spitalul din Târgu Mureş.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
EXCLUSIV. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca? Ce le răspunde un medic pacienților atunci când este întrebat care vaccin este mai eficient
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
"Un laş, ca toţi bărbaţii!" Femeia care a ajuns din cauza lui Ion Ţiriac la psihiatru, după ce s-a despărţit de miliardar: "Eu sunt cea care a suferit"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...