Antena Meniu Search
x

Vicepreşedintele SUA aduce laude României: "Suntem mândri că servim alături de forţele româneşti"

Avionul care l-a adus în România pe vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a aterizat, marţi, în jurul orei 15.00, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti

Avionul care l-a adus în România pe vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a aterizat, marţi, în jurul orei 15.00, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti

Vicepreşedintele SUA şi soţia sa au fost întâmpinaţi la Aeroportul Otopeni, la scara avionului, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi de însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher.

"E o onoare să văd militarii noştri împreună în acest loc de exerciţiu. Ultima oară când i-am văzut împreună a fost în Afganistan. Nu cred că am înţeles pe deplin curajul moral şi fizic al poporului român până nu am văzut trupele în linia întâi în Irak şi Afganistan. Le mulţumesc celor 25 de militari români care şi-au dat viaţa în Afganistan şi Irak. Le datorăm recunoştinţa. În România, forţele americane au găsit un aliat de nădejde", a declarat vicepreşedintele american Joe Biden, în discursul de la Bază Militară 90 Otopeni.

"Reprezentaţi un grup de patrioţi care păzesc libertatea aici, în Europa. Este o obligaţie sfântă să fim alături de dumneavoastra şi de NATO, aşa că vă spun din partea preşedintelui: Puteţi să vă bazaţi pe noi!", a mai transmis vicepreşedintele american.

"Graniţele Europei nu trebuie să fie din nou schimbate cu forţa armelor. Strategia noastră e mai mult decât să protestăm: trebuie să revitalizăm NATO, să iasă întărit din această criză. Vreau să le mulţumesc colegilor din România că ne sprijină şi că sunt alături de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România! Dumnezeu să binecuvânteze America!, a încheiat vicepreşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Vicepreşedintele SUA aduce laude României: "Suntem mândri că servim alături de forţele româneşti"