Antena Meniu Search
x

Victor Ponta: "Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13"

Fostul premier Victor Ponta a declarat marţi seară la B1 TV, despre decizia Curţii Supreme privind prescripţia faptelor, că președintele Klaus Iohannis a reuşit ceva ce nici el, Crin Antonescu sau Liviu Dragnea nu au putut.

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 13:38

Victor Ponta: "Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13"
Victor Ponta - Hepta

"Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13. Practic, cine nu a fost condamnat după 2014, a scăpat. E corect până la urmă. Să nu credeți că îmi pare rău. Dar ne amuzăm acum”, a mai declarat Victor Ponta la B1TV, potrivit G4media. "Eu cred că scapă și mulți nevinovați, dar și mulți vinovați", a mai adăugat Ponta.

Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Mai multe instanţe din ţară au solicitat Înaltei Curţi să stabilească dacă deciziile CCR privind prescripţia retroactivează pe principiul legii penale celei mai favorabile. Magistraţii şi avocaţii susţin că mii de inculpaţi ar putea scăpa de procesele penale. Printre beneficiarii deciziei Înaltei Curți ar fi Elena Udrea, Ioana Băsescu, Mihai Chirica sau Nelu Iordache. 

Ar urma să se aplice principiul legii penale mai favorabile, astfel că pot fi invocate în instanță termene de prescripție pentru fapte produse anterior anului 2012 indiferent de faza procesuală, fie că vorbim despre de dosar aflat în judecată pe fond sau în apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Victor Ponta: "Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13"