Antena Meniu Search
x

Video Vlad Voiculescu contraatacă, la două zile după demitere, acuzații grele în Coaliţie. Cheia împăcării, la preşedintele Iohannis

A fost ziua în care partidele de la Guvernare au jucat ca-n Opoziție. Unul față de celălalt. Au curs acuzațiile între PNL și USR PLUS. Și s-au folosit cuvinte grele. Tonul a fost dat de liderii Uniunii care nu s-au sfiit să-l numească pe premier Zombie politic sau primul epidemiolog. Cheia pare să fie la președintele României care are întalniri cu ambele tabere, dar deocamdată, public, nu spune nimic.

de Andra Dolana

la 16.04.2021, 20:17

Vezi și
  • Vlad Voiculescu a lansat contraatacul la adresa lui Florin Cîţu
  • Premierul a fost numit în mod ironic ''primul epidemiolog al ţării''

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Ceea ce a făcut Florin Cîțu este o mizerie, inoportun, neetic și politic mizerabil.

Lăsat în ofsaid după ce a fost demis fulgerător, fără explicaţii şi fără preaviz, Vlad Voiculescu s-a dezmeticit după două zile şi a lansat contraatacul. 

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Premierul României, discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătăţii, premierul României lansând targeturi, lansând ţinte fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al ţării. 

Fostul ministru a ajuns în Parlament în această dimineaţă, cu întârziere, de mână cu iubita lui şi alături de o mână de susţinători. Inamicul numărul 1 a fost premierul. De la acuzaţia că Florin Cîţu a făcut jocul sistemului mafiot din Sănătate, la faptul că premierul nu ar fi colaborat cu echipa adusă de el în minister, ba chiar nu i-a răspuns la telefon nici în ziua demiterii, Vlad Voiculescu nu s-a abţinut de la nimic. 

Pe acelaşi subiect

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, a specialilor, a privilegiilor nemăsurate. Cred că și aici m-am înșelat. 

Florin Cîţu, premierul României: Sunt acuze care seamănă foarte mult cu ce aud în Parlament, dar de la Opoziţie. 

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Dacă superi prea tare sistemul atunci nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina. 

Florin Cîţu, premierul României: Reforma începe cu propriul minister, aproape de tine.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe, pe care n-a construit-o, pe care n-a cunoscut-o, şi pe care și-a permis să o ievalueze, exact ca Tudorel Toader. 

Florin Cîţu, premierul României: Nu comentez declaraţia unei persoane care acum este în Opoziţie.

O opoziţie de care USR Plus nu ar fi prea departe. Tocmai de aceea, în criza din Coaliţie a intervenit şi preşedintele. După ce a girat decizia lui Florin Cîţu, potrivit surselor Observator, Klaus Iohannis a avut o discuţie, aseară, cu preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, la Vila Lac. Cei doi au analizat scenariile pentru dezamorsarea conflictului, după decizia USR de a rămâne la guvernare doar dacă Florin Cîţu pleacă de la Palatul Victoria. Unul dintre cei mai duri în exprimare la adresa premierului a fost ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit pe Florin Cîţu, într-un interviu pentru G4media, nici mai mult nici mai puţin decât un zombie politic. 

Oana Ţoiu, preşedinte PLUS S1: Credem că e necesară o altă formă de guvernare.

Trei scenarii pentru a merge mai departe

În momentul de faţă există trei scenarii. Fie liberalii acceptă propunerea USR PLUS şi menţin guvernarea, dar fără Florin Cîţu. O variantă puţin probabilă şi neacceptată de preşedintele Klaus Iohannis. Fie, USRPLUS rupe Coaliţia şi PNL trebuie să caute sprijin în Parlament pentru a trece un nou Guvern condus de Florin Cîţu.  O variantă pe care liberalii nu şi-o doresc nici în ruptul capului. 

Florin Cîţu, premierul României: În coaliţie s-a făcut un pas important. Colegii mei au trecut peste emoţiile iniţiale.

Ultimul scenariu, cel mai plauzibil, discutat inclusiv cu şeful statului, este ca USRPLUS să rămână la guvernare, dar cu o serie de condiţii pentru Florin Cîţu. Cea mai importantă este ca premierul să nu mai poată demite direct miniştri USR PLUS. 

Chiar dacă public continuă atacurile, USR PLUS are două variante pentru Ministerul Sănătăţii: deputatul USR Adrian Wiener şi secretarul de stat Ioana Mihăilă. Conform negocierilor interne USRPLUS, locul de la Sănătate revine partidului condus de Dacian Cioloş, astfel Ioana Mihăilă are prima şansă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Vlad Voiculescu contraatacă, la două zile după demitere, acuzații grele în Coaliţie. Cheia împăcării, la preşedintele Iohannis