Antena Meniu Search
x

Breaking News Vlad Voiculescu, revocat din funcție de premierul Florin Cîțu. Andreea Moldovan demisă, Dan Barna va fi ministru interimar

Premierul Florin Cîțu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.04.2021, 17:03

Vezi și
  • Florin Cîțu a decis și demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a Andreei Moldovan.

Premierul Florin Cîțu anunță că miercuri i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Potrivit unor surse Observator, varianta USR pentru acest portofoliu ar fi senatorul Adrian Wiener.

De asemenea, Florin Cîțu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan, decizia urmând să fie publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Florin Cîțu, pe pagina de Facebook a Guvernului:

"Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Scandal după ordinul privind noi criterii de carantinare a localităților

Criticile aduse ministrului Vlad Vociulescu au culminat aseară, odată cu publicarea ordinului elaborat de ministerul Sănătății, privind noi criterii de carantinare a localităților. 

Potrivit unor surse, premierul Florin Cîțu nu și-ar dat acordul pe ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților.

„Nimeni nu știa ca urmează sa se publice acest ordin și că se publica în aceasta formă, respectiv nu a existat un acord în acest sens”, au precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Vlad Voiculescu, revocat din funcție de premierul Florin Cîțu. Andreea Moldovan demisă, Dan Barna va fi ministru interimar