Antena Meniu Search
x

ZI DE FOC pentru Grindeanu, la Bruxelles. Premierul român s-a întâlnit cu Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk (VIDEO)

Sorin Grindeanu îşi continuă periplul la Bruxelles. După ce, ieri, premierul a avut o întrevedere cu Frans Timmermanns, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, astăzi, şeful Executivului român se va întâlni cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi cu Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

Vezi și

Sorin Grindeanu îşi continuă periplul la Bruxelles. După ce, ieri, premierul a avut o întrevedere cu Frans Timmermanns, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, astăzi, şeful Executivului român are întrevederi cu cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi cu Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deplasarea la Bruxelles este prima vizită externă a premierului Sorin Grindeanu de când a preluat funcţia de şef al Executivului. 

Pe acelaşi subiect

„Vreau să-i asigur pe toţi partenerii noştri din instituţiile europene că lupta împotriva corupţiei, implicarea şi consolidarea rolului nostru în UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se înscrie în linia dialogului activ pe care-l promovăm cu toţi interlocutorii europeni”, a afirmat prim-ministrul Grindeanu, înainte de plecarea la Bruxelles.

Prima întrevedere a lui Grindeanu a fost cu Frans Timmermanns, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, căruia i-a spus că România va trimite o listă cu probleme legate de recomandările din raportul MCV astfel încât acestea să fie clarificate, iar guvernul român să poată lua măsurile necesare astfel încât MCV să fie ridicat până la începutul anului 2019.

Oficialul european a precizat  că va da curs solicitării guvernului român. În ce priveşte anul în care România nu va mai fi supusă Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Frans Timmermans a spus că depinde de măsurile luate de guvernul de la Bucureşti. 

Vicepreşedintele Comisiei Europene a explicat că scopul final este ca succesul luptei anticorupţie să fie atât de mare încât ”să fie depăşit punctul de la care nu mai este drum de întoarcere”. La rândul său, Sorin Grindeanu a spus că ”îmi doresc un 2019 fără MCV”.

În 1 februarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, susţineau într-o declaraţie comună că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată, ei precizând că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” evoluţiile recente din România.

Premierul Sorin Grindeanu a adresat, pe 1 februarie, o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi către prim-vicepreşedintelui forului, Frans Timmermans, în care explica raţiunile din spatele OUG privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului privind graţierea, dând asigurări că Executivul susţine lupta anticorupţie.

Grindeanu şi-a arătat atunci disponibilitatea de a merge la Bruxelles pentru a discuta cu liderii UE acest subiect. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » ZI DE FOC pentru Grindeanu, la Bruxelles. Premierul român s-a întâlnit cu Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk (VIDEO)