Antena Meniu Search
x

Cât costă să faci un implant dentar

Chiar dacă este mai scump decât alte proceduri stomatologice, implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților pierduți sau a celor care sunt distruși și nu mai pot fi tratați.

de Redactia Observator

la 24.04.2019, 15:01

Chiar dacă este mai scump decât alte proceduri stomatologice, implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților pierduți sau a celor care sunt distruși și nu mai pot fi tratați.

Spre deosebire de proteză sau de punțile dentare, implantul are un aspect perfect natural, nu presupune șlefuirea dinților alăturați și nu se mișcă. În plus, acesta previne distrugerea osului maxilarului, care se va resorbi în lipsa dinților. Iată de ce implantul este cea mai modernă și  mai sigură soluție, atunci când dinții nu mai pot fi tratați sau dacă au fost pierduți.

Etapele unui implant dentar și costurile pe care le implică

Întrucât implantul dentar este o procedură modernă, prețul acestuia este destul de mare, dar există oferte variate pe care le poți considera. În funcție de nevoile tale, este bine să consulți lista de prețuri pentru implant dentar pusă la dispoziție de diverse clinici.

Ține cont de faptul că nu va trebui să plătești întreaga sumă inițial, pentru că implantul presupune mai multe etape de tratament, fiecare având costul aferent procedurilor efectuate. Iată care sunt aceste etape:

Consultația și tomografia

Pentru început, medicul te va consulta și va recomanda realizarea unei tomografii dentare, pentru a vedea care este starea osului și a dinților alăturați. De cele mai multe ori, consultația și tomografia vor fi scăzute din costul total al tratamentului, dacă vei decide să faci implant la clinica respectivă.

De asemenea, medicul îți va cere să faci și unele analize de sânge, ca să afle care este starea ta generală de sănătate, pentru a evita riscul apariției unor complicații în urma aplicării implantului.

Tratarea problemelor dentare

Tratamentul pentru implant dentar va începe doar după ce vei scăpa de orice altă problemă stomatologică: tartru, carii, infecții ale dinților sau a gingiei. Orice problemă de acest fel va afecta reușita unui implant, motiv pentru care este important ca acestea să fie rezolvate înainte.

Desigur, în această etapă va trebui să plătești toate tratamentele care vor fi recomandate, pentru curățarea și tratarea dinților afectați.

Extracția și inserarea implantului

Dacă dintele afectat nu a fost pierdut, dar nu mai poate fi tratat, acesta va fi extras și în locul său va fi inserat implantul, care arată ca un șurub din titan. Inserarea acestuia se poate face imediat după extracție sau după câteva luni.

Dacă nu mai există dintele, atunci se va trece direct la inserarea „șurubului” în osul maxilarului. Prețul unui implant, în această etapă, variază în funcție de produsul ales: acesta poate costa 2.800 de lei sau peste 1.000 de euro, în funcție de ce vei alege și de ceea ce se potrivește mai bine, conform nevoilor tale.

Dacă medicul trebuie să facă și adiție de os sau sinus lift, aceste proceduri presupun costuri suplimentare: de la 1.700 la 5.000 de lei, în funcție de cât de afectat este osul. Ține cont că acestea sunt cheltuieli esențiale tratamentului tău, pentru că fără un os perfect sănătos nu se poate face implant.

Extracția și implantul sunt proceduri nedureroase, pentru că se fac cu anestezie locală. În schimb, dacă optezi pentru anestezie totală, va trebui să plătești aproximativ 1.500 de lei în plus.

Inserarea bontului protetic

După inserarea implantului, se adaugă bonțul protetic, care face legătura între șurubul din titan și coroana dentară care va fi aplicată deasupra. Coroana se poate monta imediat după implant, în cazul ai optat pentru unul efectuat într-o singură ședință de tratament.

Costul aferent unui implant de tip „one-day” pornește de la 1.000 de euro. De cele mai multe ori însă, coroana se montează după câteva luni de la intervenția chirurgicală aferentă implantului.

Aici as mentiona avantajele one day implant: Chiar dupa extractia dintelui, in cadrul unei singure programari, pacientul primeste atat implantul, bontul protetic din zirconiu, dar si coroana dentara.

Cui se adreseaza acest tip de tratament?

  • pacientilor care si-au pierdut toti dintii si vor sa inlocuiasca proteza totala cu o lucrare fixa

  • pacientilor care au pierdut un dinte si au nevoie de inlocuirea imediata a acestuia

  • celor care au nevoie de un dinte in zona estetica (frontala)

  • celor care doresc un dinte imediat dupa implant si nu pot astepta 3-6 luni pentru integrarea implanutului

Montarea coroanei dentare

Există mai multe tipuri de coroane dentare, cele mai folosite fiind cele metalo-ceramice și cele confecționate din zirconiu. Prețul unei coroane dentare este cuprins între 1.300 și 1.650 lei.

O coroană dentară de calitate are un aspect similar dintelui natural, astfel încât nimeni nu va ști că ai un implant. După finalizarea tratamentului și montarea coroanei, va trebui să respecți cu strictețe recomandările medicului stomatolog privind igiena dentară.

Acestea sunt principalele etape ale unui implant dentar și costurile aferente acestora. Întrucât tratamentul se întinde de obicei pe durata mai multor luni de zile, îți va fi mai ușor să strângi banii necesari pentru această procedură modernă, sigură și eficientă, care îți va salva dantura și datorită căreia viața ta socială nu va avea de suferit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Cât costă să faci un implant dentar