Antena Meniu Search
x

Femeie cu tumoră gigantică la gât, operată la Spitalului Universitar de Urgență București

O femeie cu o tumoră gigantică la gât a fost operată de medicii Spitalului Universitar de Urgență București, printr-o intervenţie care a durat 9 ore.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.04.2019, 14:48

Tumoră gigantică extirpată într-o operaţie care a durat 9 ore - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB

O femeie cu o tumoră gigantică la gât a fost operată de medicii Spitalului Universitar de Urgență București, printr-o intervenţie care a durat 9 ore.

Pacienta în vârstă de 57 de ani era fumătoare şi a prezentat în ultimele 3 luni o creștere accentuată în volum a gușii, cu apariția răgușelii, a dificultății la înghițit și apariția senzației de sufocare.

Tumoră gigantică extirpată într-o operaţie care a durat 9 ore

În echipă multidisciplinară, ORL, Chirurgie toracică, Endocrinologie, ATI, a fost formulat diagnosticul: Tumoră tiroidiană gigantă probabil malignă, cu invazie intertraheo-esofagiana. Adenopatie spinală stângă. Sindrom Gerhardt. Hipertiroidism sever (în limbaj simplificat - cancer tiroidian cu invazia căilor respiratorii și digestive).

Echipa chirurgicală a îndepărtat toată tumora și s-a montat tub traheal pentru respirat, având în vedere paralizia corzilor vocale prin invazia tumorală a nervilor recurenți.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 9 ore, iar pacienta este cu evoluție lent favorabilă, conștientă, cooperabilă, în parametrii așteptați.

Echipa multisciplinară a fost formată din: dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL, dr. Adrian Ștefan (Compartiment ORL), dr. Mihai Rădulescu și dr. Andrei Dobrea (Compartiment Chirurgie toracică), dr. Ileana Popescu (Cardiologie), dr. Geta Stănescu, medic primar hematolog, dr. Oana Dumitrașcu (ATI), dr. Dan Stan (ATI), dr Sevim Baubec (ATI), dr. Anca Pascal (ATI), dr. Laura Manda (Chirurgie I).

Transformarea în cancer a guşii

"Malignizarea (transformarea în cancer a gușii) este o complicație care apare la gușile vechi neglijate, de unde rezultă concluzia că orice mărire a glandei tiroide necesită consult și investigații, ca primă etapă prin medicul endocrinolog care stabilește tratamentul și, la nevoie, îndrumă pacientul către chirurg", spune dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

Medicii atrag atenția, încă o dată, asupra faptului că trebuie să vă prezentați din timp la consult.

Diagnosticul pus de la apariția primelor semne de boală, într-un stadiu incipient face ca întreg tratamentul să poată avea rezultate mult mai bune pentru pacient, iar șansele sale de supraviețuire și vindecare în diversele tipuri de cancer să crească considerabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Femeie cu tumoră gigantică la gât, operată la Spitalului Universitar de Urgență București