Antena Meniu Search
x

Un singur pat ATI rămas liber pentru pacienţii COVID din România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică, 7 noiembrie 2021, că la nivel naţional, un singur pat de Terapie Intensivă este disponibil în România pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Acesta este într-un spital din Capitală.

de Redactia Observator

la 07.11.2021, 14:24

- Observator

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.754 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 167 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, acestea fiind activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1.868 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Un singur pat ATI liber în România

La nivel național, la acest moment este disponibil un pat liber de ATI în București, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, transmit autorităţile.

Grupul de Comunicare Strategică menționează faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Bilanţ COVID-19 în România, 7 noiembrie 2021

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică, 7 noiembrie 2021, că au fost înregistrate 5.293 cazuri noi cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, şi 263 de decese. Situaţia detaliată poate fi consultată pe Observatornews.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Un singur pat ATI rămas liber pentru pacienţii COVID din România