Antena Meniu Search
x

Unt de migdale - Beneficii şi modalitate de consum

Toată lumea a auzit de untul de arahide, însă acum există pe piaţă şi untul de migdale, mult mai sănătos şi bogat în proteine. Acesta este foarte delicios şi poate fi servit la micul dejun, fiind o adevărată sursă de vitamine.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 10:31

- unsplash.com

Toată lumea a auzit de untul de arahide, însă acum există pe piaţă şi untul de migdale, mult mai sănătos şi bogat în proteine. Acesta este foarte delicios şi poate fi servit la micul dejun, fiind o adevărată sursă de vitamine. Totuşi are şi alte beneficii, aşa că pe lângă consumul alimentar, untul de migdale poate fi folosit şi sub formă de mască pentru piele sau păr.

Citește și: Migdale înmuiate în apă, crude sau prăjite: care dintre ele aduc mai multe beneficii organismului

Dacă nu ai testat până acum untul de migdale, ne-am gândit să îţi răspundem la câteva întrebări comune despre acest produs.

Ce este untul de migdale?

Untul de migdale este asemănător celui de arahide, însă vine la pachet cu mai multe proprietăţi. Acesta se prepară din migdale măcinate, iar pasta obţinută poate fi servită pe pâine prajită, la micul dejun, sau poate fi folosită în cosmetică, pentru diverse produse de întreţinere. Nutriţioniştii recomandă pentru consum doar untul care este obţinut exclusiv din migdale, fără zahăr sau ulei de palmier. Astfel, acesta va avea un gust mult mai puternic şi va fi mult mai sănătos!

Unt de migdale – beneficii

Untul de migdale conţine calciu şi cupru, două minerale care au un rol foarte important în funcţionarea corectă a sistemului nervos. De asemenea, calciul ajută la menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, iar cuprul stimulează producţia de melanină, pigment care îţi protejează pielea de soare.

Printre beneficiile untului de migdale se numără şi faptul că acesta conţine magneziu şi vitamina E, care contribuie de asemenea la sănătatea oaselor. În plus magneziul asigură necesarul de energie, iar vitamina E reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Două linguri de unt de migdale oferă 89 de miligrame de magneziu, ceea ce reprezintă 28% din doză zilnică recomandată pentru femei şi 21% pentru bărbaţi.

Este untul de migdale sănătos?

Fiecare porţie de unt de migdale conţine acizi graşi nesaturaţi, care îmbunătăţesc nivelul colesterolului din sânge, iar astfel este prevenită apariţia afecţiunilor cardiovasculare.

De asemenea, untul de migdale este şi o sursă de proteine şi fibre. Două linguri de unt de migdale conţin 3,5 grame de fibre, ceea ce înseamnă 9% din doza zilnică recomandată pentru bărbaţi şi 13% pentru femei.

Deşi untul de migdale este mai greu de găsit decât cel de arahide, el este mult mai sănătos, deoarece nu este procesat – astfel, nutrienţii încă sunt prezenţi în compoziţia sa.

Este untul de migdale bun pentru mine?

Poţi include untul de migdale în regimul tău alimentar fără probleme, indiferent că vrei să slăbeşti sau să urmezi un stil de viaţă mai sănătos. Untul de migdale este gustarea ideală, deoarece se digeră foarte uşor şi îţi potoleşte şi senzaţia de foame destul de repede.

Totuşi, nutriţioniştii recomandă untul de migdale natural, care nu conţine zahăr, grăsimi hidrogenate sau alţi aditivi. Înainte de a cumpăra untul de migdale, poţi verifica eticheta nutriţională de pe borcan, care ar trebui să includă la ingrediente doar migdale şi sare.

Care este diferenţa între untul de migdale şi cel de arahide?

Spre deosebire de untul de arahide, cel de migdale are un conţinut mult mai mare de fibre, vitamine şi minerale. Spre exemplu, o lingură de unt de migdale conţine 45 de miligrame de magneziu, în timp ce o lingură cu unt de arahide conţine doar 26 de miligrame.

În plus, untul de migdale nu conţine deloc colesterol, iar asta înseamnă că poate fi consumat fără probleme şi de cei care se confruntă cu un nivel ridicat de colesterol.

Untul de arahide conţine sodiu, un mineral care nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune. În astfel de cazuri, el poate fi înlocuit cu untul de migdale, care este asemănător la gust. De asemenea, untul de migdale poate fi o alegere perfectă şi pentru cei care sunt alergici la alune sau arahide.

Cât unt de migdale este recomandat sa consum pe zi?

Chiar dacă untul de migdale este o adevărată sursă de proteine, acesta trebuie consumat în funcţie de aportul caloric personal. În general, două linguri de unt de migdale pe zi sunt suficiente – ele asigură necesarul de proteine şi oferă un plus de energie. Untul de migdale poate fi servit la micul dejun, cu pâine prăjită sau poate fi folosit ca topping pentru salatele de fructe sau smoothie-uri.

Dacă doreşti să incluzi în dieta ta acest produs, poţi încerca untul de migdale Biona de 350 de grame de pe greenboutiuque.ro.

Aşadar, untul de migdale are o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta, deoarece conţine vitamina E, magneziu şi minerale, fiind în acelaşi timp şi o sursă importantă de acizi graşi nesaturaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Unt de migdale - Beneficii şi modalitate de consum