Antena Meniu Search
x

Vaccinul Pfizer - BioNTech, eficient şi în cazul copiilor de 5-12 ani. Cele două companii vor cere autorizarea de urgenţă

Laboratorul american Pfizer şi compania germană BioNTech au anunţat că vaccinul anticovid este sigur şi eficient pentru imunizarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani şi că va cere Agenţiei americane a medicamentului FDA autorizarea de urgenţă a acestuia.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 15:00

Un copil cu mască de protecţie primeşte o injecţie
Vaccinul Pfizer - BioNTech, eficient şi în cazul copiilor de 5-12 ani - Shutterstock

Pfizer-BioNTech susţine că vaccinul împotriva Covid-19 prezintă un răspuns al anticorpilor „robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani şi că urmează să ceară Agenţiei americane a medicamentului FDA autorizarea de urgenţă a acestuia, relatează NBC News.

Date obţinute în cadrul unei testări a vaccinului asupra a peste 2.000 de copii arată că acesta este ”sigur, bine tolerat şi a prezentat un răspuns robust în anticorpi neutralizanţi” la categoria de vârstă de 5-12 ani, anunţă luni cele două companii într-un comunicat. În prezent, niciun vaccin împotriva Covid-19 nu a fost autorizat în vederea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. 

Copiii pe care s-au făcut teste au fost vaccinaţi cu două doze mai mici de vaccin decât cele administrate începând de la vârsta de 12 ani, precizează Pfizer. Vaccinul produce anticorpi - dar şi efecte secundare - comparabile celor observate în cadrul unor teste asupra persoanelor din categoria de vârstă 16-25 de ani, vaccinate cu întreaga doză de Pfizer-BioNTech, precizează cele două companii.

Pfizer şi BioNTech vor autorizarea de urgenţă a vaccinului

Pe acelaşi subiect

Pfizer şi BioNTech anunţă luni că urmează să prezinte datele acestui test clinic FDA, în vederea obţinerii unei autorizări de urgenţă a vaccinului.

Cele două companii efectuează teste clinice asupra copiilor în vârstă de până la cinci ani şi aşteaptă rezultatele acestor teste către sfârşitul acestui an.

Pfizer a cerut autorizarea de urgenţă a vaccinului său, în vederea vaccinării adulţilor împotriva covid-19 în noiembrie. FDA a aprobat deplin vaccinul anticovid Pfizer-BioNTech în august, în vederea vaccinării persoanelor începând de la vârsta de 16 ani.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani sunt vaccinaţi în prezent în baza unei autorizaţii de urgenţă. Aceste anunţuri intervin în contextul în care numnărul cazurilor de covid-19 a crescut în ultimele luni.

Laboratoarele farmaceutice Johnson & Johnson şi Moderna, ale căror vaccinuri sunt folosite în Statele Unite, efectuează, de asemenea, testări clinice asupra copiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Vaccinul Pfizer - BioNTech, eficient şi în cazul copiilor de 5-12 ani. Cele două companii vor cere autorizarea de urgenţă