Antena Meniu Search
x

10 încercări pentru a te lasă de fumat

Să renunţi la fumat este ca şi cum ai scăpa de sclavie. O evadare brutală şi chinuitoare, precedată de o mulţime de eşecuri. Mai precis, zece

Vezi și

Să renunţi la fumat este ca şi cum ai scăpa de sclavie. O evadare brutală şi chinuitoare, precedată de o mulţime de eşecuri. Mai precis, zece

Prin atâtea încercări, spun psihologii, trebuie să treacă fumătorii înainte să renunţe la fumat pentru totdeauna. Cei mai mulţi se întorc la ţigări după primele 3 luni de. lăsat. Nici medicamentele anti-fumat nu oferă vreo garanţie. Chiar dacă fumătorii au cumpărat de două ori mai multe anul trecut decât în 2013.

În România sunt aproape cinci milioane de fumători. Patru milioane dintre aceştia fumează în fiecare zi. La fel şi Adrian, care s-a apucat în urmă cu cincisprezece ani. Fumatul este principala cauză a cancerului pulmonar, iar aproape jumătate din bolile de inimă sunt favorizate de această dependenţă.

De obicei, fumătorii au nevoie de peste 10 încercări înainte să reuşească să renunţe la fumat pentru totdeauna, spun specialiştii. Eşecul este de multe ori legat de simptomele de sevraj cauzate de lipsa de nicotină.

Unii români care vor să renunţe la fumat au ales tratamente care să îi ajute. 29.000 de medicamente anti-fumat au fost vândute în România în ultimul an.

Sunt tratamente mai scumpe decât pachetul de ţigări, iar, câteodată, ineficiente. În prezent, un fumător dă aproximativ 360 de lei pe lună pe ţigări. Aproape jumătate din salariul minim pe economie în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 10 încercări pentru a te lasă de fumat