Antena Meniu Search
x

10 rețineri în cazul operațiilor ilegale

Managerul Spitalului de Arşi din Bucureşti, Vitalie Stan, şi alte 9 cadre medicale au fost reţinute, aseară, după o serie de audieri la Poliţia Capitalei.

Vezi și

 Cu toţii vor apărea, astăzi, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, în dosarul operaţiilor estetice ilegale. Vedete şi medici de renume sunt acuzaţi că ar fi transformat unitatea în clinică pentru operaţii estetice. Doctorii ar fi minţit, în acte, că operează bolnavi.

Anchetatorii au găsit teancuri de bani în casele suspecţilor. 170 de mii de euro au ridicat doar din casa unui singur medic. Aceştia vorbesc de cifre cu multe zerouri în coadă. Schimbul de servicii s-ar fi făcut pentru mii sau zeci de mii de euro.

Printre cele zece persoane reţinute se numără şi managerul Spitalului de Arşi, Vitalie Stan. Alături de el, alţi 7 medici şi anestezişti, colegi de palier, dar şi o angajată a unei clinici particulare au dat până noaptea târziu cu subsemnatul în faţa anchetatorilor. Sunt suspectaţi de diagnostic fals, înşelăciune, fals intelectual şi luare de mită.

În total, 26 de oameni au fost audiaţi la Poliţia Capitalei. 16 dintre ei şi-au petrecut noaptea acasă. Au fost săltaţi ieri de dimineaţă, după ce mascaţii au descins la spitalul de Arşi.

Printre cei săltaţi s-a numărat şi medicul Victor Schwartz. Un doctor cu renume în chirurgia estetică. Şi soţul Roxanei Marinescu, una dintre aparaţiile frecvente în paginile mondene, care are o clinică privată. Dar la stat, ar fi câştigat mai mult, cred anchetatorii.

Era o problemă. De moralitate. Şi, mai ales, de legalitate, arată anchetatorii. Pacienţii cu operaţii estetice erau, de fapt, bolnavi în acte. De pildă, pentru a face o rinoplastie, medicul specialist punea un diagnostic fals, de deviaţie de sept.

Conducerea spitalului trimitea dosarul la casa de asigurări de sănătate. Care n-avea ce să facă şi deconta intervenţia. Astfel s-ar fi făcut cel puţin 60 de operaţii estetice pe banii statului.

Fotomodelul Mădălina Secuianu şi-a pus implanturi mamare. Tot la Spitalul de Arşi. Procurorii nu spun dacă şi ea s-ar fi aflat pe lista de escrocherii medicale. La stat, implanturile mamare erau mai ieftine.

În loc de 4.000 de euro, cât costă într-o clinică privată, pacientele plăteau în jur de 2000 - 2.500 de euro. Prin medic, banii consideraţi mită de anchetatori, ajungeau şi la asistente, şi chiar la cei din conducerea spitalului. Iar, la final de lună, cadrele medicale ajungeau să aibă un venit lunar şi de 20 de mii de euro.

Pentru rinoplastie, spun surse din anchetă, medicii ar fi operat la stat şi cu o mie de euro, faţă de 3.000 de euro, cât costă la privat. O liposucţie abdominală ar fi costat 3200 de euro, iar vaginoplastiile în jur de 500 de euro, aproape la jumătate faţă de preţul pieţei.

Mara Bănica s-a aflat şi ea printre cliente. În mod cinstit, spune ea. În urmă cu câteva luni, şi Anda Adam făcea valuri în presă. După ce s-ar fi aflat că a plătit ieftin pentru implanturile mamare, la spitalul de stat.

Dacă se va dovedi că şi-a "reparat" sânii pe banii statului, ar putea fi anchetată penal. Toţi cei reţinuţi vor fi prezentaţi, astăzi, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 10 rețineri în cazul operațiilor ilegale