Antena Meniu Search
x

100 de mii de pelerini catolici celebrează Rusaliile la Șumuleu Ciuc

A fost o zi plină de rugăciuni şi speranţă pentru cei peste o sută de mii de credincioşi romano-catolici care s-au adunat cu ocazia Rusaliilor la Şumuleu Ciuc. Un obicei păstrat cu sfinţenie de patru secole şi jumătate.

Vezi și

A fost o zi plină de rugăciuni şi speranţă pentru cei peste o sută de mii de credincioşi romano-catolici care s-au adunat cu ocazia Rusaliilor la Şumuleu Ciuc. Un obicei păstrat cu sfinţenie de patru secole şi jumătate. Pelerinii au venit chiar şi de la 700 de kilometri, pe jos sau pe cai, să se închine la Statuia Fecioarei Maria, despre care cred cu tărie că face minuni.

Credinţa poate muta munţii din loc - este imboldul care adună aici pelerini din lumea largă. Doar cei care urcă an de an la Şumuleu Ciuc pot înţelege cu adevărat emoţia credincioşilor.

Mulţi au plecat cu săptămâni înainte din Ungaria şi au mers sute de kilometri pe jos, pe biciclete sau călare. Au venit pe ploaie sau prin soare,

Pelerinajul de Rusaliile Catolice este cel mai mare din Europa Centrală şi de Est. Preşedintele Ungariei şi soţia sa s-au alăturat procesiunii. Vizita a fost una privată, fără declaraţii de presă sau întâlniri la nivel înalt.

De 451 de ani, credincioşii respectă cu sfinţenie tradiţia de la Şumuleu Ciuc. Oamenii vin să se roage la statuia Maicii Domnului cu pruncul în braţe, protectoarea maghiarilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 100 de mii de pelerini catolici celebrează Rusaliile la Șumuleu Ciuc