Antena Meniu Search
x

20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii! Torţionarul Alexandru Vişinescu, ridicat în cătușe de la reședința sa

20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii! Este decizia istorică a justiţiei din România în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu, fostul şef al închisorii Râmnicu Sărat

Vezi și

 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii! Este decizia istorică a justiţiei din România în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu, fostul şef al închisorii Râmnicu Sărat

Flancat de doi poliţişti, Alexandru Vişinescu merge uşor gârbovit, cu cătuşele ascunse sub un fular. De astăzi trăieşte de cealaltă parte a baricadei. E DEŢINUT. Nu răspunde la întrebări.
12 oameni au murit din vina lui. 20 de ani de închisoare îl aşteaptă pe fostul torţionar. E ca o condamnare pe viaţă, la cei 90 de ani împliniţi. Sala de judecată a fost plină de oamenii care au venit să afle sentinţa.
Anca Cernea şi Mihaela Bărbuş şi-au pierdut tatăl şi bunicul din cauza tratamentelor inumane la care aceştia au fost supuşi în închisoarea condusă de Vişinescu.
Rău, nu i-a părut lui Vişinescu niciodată. Cel puţin, nu public. În interviul dat în exclusivitate reporterilor Observator, după deschiderea anchetei nu a suflat o vorbă despre chinurile îndurate de deţinuţi.
În timpul procesului a avut o singură grijă. Să-şi păstreze până la moarte, gradele militare. Cele obţinute chiar în timp ce era călău pentru zeci de suflete.
Sub comanda lui Vişinescu, între anii 1956 şi 1963, la Râmnicu Sărat, deţinuţii au fost trataţi ca animalele. Înfometaţi şi bătuţi. Condamnaţi la moarte prin tortură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii! Torţionarul Alexandru Vişinescu, ridicat în cătușe de la reședința sa