Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Din 2014, se scumpeste aerul conditionat. Pretul pentru electronicele inteligente se va dubla

Cine vrea aer ieftin sa se grabeasca. Anul acesta este ultimul in care va puteti cumpara aparate de aer conditionat la preturi mici. Din 2014, vor fi comercializate doar electronicele inteligente cu un consum redus de electricitate. Iar preturile sunt aproape duble

de Redactia Observator

la 09.05.2013 , 20:32

Cand temperatura urca in termometre, oamenii cauta orice coltisor de racoare. Si sunt dispusi sa investeasca in aparate de aer conditionat, numai sa se simta confortabil acasa pe timpul verii.

Daca va ganditi sa instalati un astfel de aparat, mai aveti doar cateva luni la dispozitie sa gasiti un model ieftin. Uniunea Europeana interzice, de anul viitor, aparatele de aer conditionat clasice, cu buton de ON/OFF si le permite doar pe cele moderne care stau pornite intreaga zi. Estetic vorbind cele doua modele sunt identice, dar sistemele difera semnificativ. “In primul rand, consumul care la tehnologia Inverter este cu mult mai scazut decat la tehologia ON/OFF”, a explicat Octav Popescu, director executive al unui magazine de electrocasnice.

Si asta pentru ca setati aparatul la o anumita temperatura. Odata atinsa, motorul se opreste si intra din nou in functiune, automat, abia atunci cand incaperea se reincalzeste. In plus, detecteaza prezenta umana din camera, directioneaza fluxul de aer catre o singura zona si functioneaza la minimum cand nu e nimeni acasa.

Vezi și

Un aparat de aer conditionat clasic inseamna un plus de 200 de lei lunar la factura de curent. Ei bine, modelul cu tehnologia Inverter consuma cu 30 la suta mai putin. Asta inseamna dintr-un foc o economie de 60 de lei pe luna. Veti constata la sfarsitul sezonului cald ca ati platit cu 250 de lei mai putin.

E drept, modele cu tehnologia inverter costa chiar si cu 1.000 de lei mai mult decat aparatele clasice. Diferenta pe care o recuperati in patru, cinci ani daca ne uitam la consum. “Putem sa pornim un aparat de aer conditinat, sa ne culcam si dimineata nu ne trezim cu ochii umflati”, a precizat frigotehnistul Costel Barbulescu.

Asa ca, daca aveti un buget mic, dar va doriti totusi un aparat care sa va racoreasca locuinta, profitati din plin de ultimele luni cu preturi mici.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Din 2014, se scumpeste aerul conditionat. Pretul pentru electronicele inteligente se va dubla