Antena Meniu Search
x

Explicaţiile meteorologilor pentru temperaturile ridicate care au stabilit un nou record pentru prima zi a anului

2018 a demonstrat încă din prima lui zi că este un an de record. A început cu temperaturi istorice, mult peste media normală.

Vezi și

2018 a demonstrat încă din prima lui zi că este un an de record. A început cu temperaturi istorice, mult peste media normală. 13 grade au fost în Capitală şi 15 la malul mării. Iar oamenii au profitat din plin de asta. La Constanţa am întâlnit şi primul curajos care s-a aruncat în valuri. 

Bogdan este primul curajos din 2018 care s-a aventurat să facă baie în mare. Spune că aşa îşi începe fiecare an, dar parcă niciodată nu a fost atât de cald. Ceilalţi localnici s-au mulţumit cu o plimbare matinală pe malul mării. O plăcere sub soarele neobişnuit de blând. 

De altfel, temperaturile au fost uimitor de ridicate în toată ţara. Şi parcurile din Bucureşti au fost pline de la primele ore. 

Maria a venit cu bunicii şi verişoara mai mică la plimbare. Chiar dacă i-ar fi plăcut mai mult la munte, e fericită că poate ieşi afară la joacă. Sunt temperaturi mai mari cu peste 10 grade faţă de normal.

Alin Şerban, meteorolog: "Vorbim despre o masă de aer cald care a determinat aceste temperaturi, insolaţie termică. Maxima de azi din Bucureşti, avem 12 grade la ora 14, este cu mult mai ridicată decât în mod normal, ar fi trebuit să avem 4-5 grade şi este mai ridicată şi decât anul trecut, când maxima a fost de 5 grade în zona Capitalei, pe 1 ianuarie."

Meteorologii spun că în următoarele zile ne aşteaptă o uşoară răcire, iar temperaturile se vor apropia mai mult de cele normale. În medie, vom avea 6-7 grade în ţară, precipitaţii şi vreme închisă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Explicaţiile meteorologilor pentru temperaturile ridicate care au stabilit un nou record pentru prima zi a anului