Antena Meniu Search
x

Patru comune din Neamt, inundate de ploile abundente

Inaintea luminii sfinte, prin patru comune din Neamt au trecut rauri de lacrimi. S-a rupt cerul in Sambata Mare, iar potopul care a urmat i-a luat prin surprindere pe oamenii care se pregateau pentru Paste

Vezi și

Neputinciosi in fata naturii localnicilor nu le-a ramas decat sa ceara ajutor. A plouat mai putin de o ora, dar a fost de ajuns ca gospodariile sa li se transforme in iazuri. Viitura a distrus tot in cale. “Am avut vreo 40 de gaini, curci, toate s-au dus”, a spus un localnic.

“Sunt afectate in jur de 600 de case, culturile sunt distruse in totalitate”, a declarat Culita Tarata, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Zeci de pompieri au fost trimisi sa-i ajute pe oamenii incercati de forta naturii. “Au fost doua batrane care au fost scoase sa nu pateasca ceva, sa nu intre in panica si sa nu fie afectate de viitura”, a precizat colonelul Ioan Nitica, sef ISU Neamt.

“O sa intervenim. O sa vedem cu ce seminte ii putem ajuta pe proprietarii de terenuri, iar pentru case o sa vedem cum despagubim”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Pentru localnicii din Neamt, noaptea de Inviere a fost o noapte alba. Au fost nevoiti sa-si scoata apa din case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Patru comune din Neamt, inundate de ploile abundente