Antena Meniu Search
x

5 detalii care te pot ajuta să ai un CV mai atractiv

În căutarea unui nou job, este bine de reținut faptul că CV-ul nu te va ajuta să obții un loc de muncă, ci să fii chemat la un interviu important.

CV atractiv
Cum trebuie să arate un CV atractiv pentru angajator - Shutterstock / Copyright: baranq

În căutarea unui nou job, este bine de reținut faptul că CV-ul nu te va ajuta să obții un loc de muncă, ci să fii chemat la un interviu important. Dincolo de experiența acumulată, studiile și limbile străine și cunoștințele pe care le ai, un CV are nevoie de câteva îmbunătățiri pentru a fi cu adevărat atractiv în ochii unui angajator.

Unele detalii pot face oricând diferența, mai ales în cazul acelor locuri de muncă pentru care aplică sute de candidați în același timp. Trebuie să știi cum să le prezinți, ce informații să scoți în evidență și cât este cazul să detaliezi. Informația trebuie să fie concisă, convingătoare și să îl intereseze în mod direct pe cel care îți va vedea CV-ul. Așadar, evită să faci un singur CV pentru toate joburile la care aplici, pentru că nu toate informațiile de acolo vor fi interesante și puțini citesc totul până la capăt.

5 detalii care te pot ajuta să ai un CV mai atractiv:

1. Ai făcut sau faci voluntariat

Experiența ta în domeniu este importantă, dar dacă lucrezi într-o piață de nișă, șansele sunt ca aproape toți angajatorii importanți să se cunoască între ei. De aceea este important ca într-un CV să se regăsească și activități care vorbesc foarte multe despre tine, nu neapărat despre meseria ta. Voluntariatul poate fi una dintre metodele prin care CV-ul tău va deveni extrem de atractiv. Programele de voluntariat, precum cele de la United Way Romania, vor vorbi despre cauzele în care crezi și cât de mult te dedici acestora. În plus, dincolo de un CV atractiv, voluntariatul vine cu foarte multe beneficii personale la care te-ai putea aștepta mai puțin la început.

2. Nu te-ai oprit niciodată din învățat

Educația nu începe și nu se termină odată cu școala. Așa cum poți învăța să citești încă de la vârsta de 4 ani, nu trebuie să te oprești din învățat după ce ai terminat facultatea sau masterul. Caută să participi la cursuri, traininguri și workshop-uri din domeniul tău de activitate sau din domenii conexe care să te ajute să înțelegi cum să-ți faci mai bine treaba. Astfel de detalii contează enorm pentru tine ca profesionist în domeniu și vor cântări la CV.

3. Ai atestate care să certifice ceea ce știi

Fiecare studiu pe care îl faci sau workshop la care mergi trebuie să vină la final și cu un atestat prin care ceea ce ai învățat să fie recunoscut de către cineva. Este greu să convingi o persoană care nu te cunoaște că știi foarte multe lucruri, atâta timp cât ele nu pot fi argumentate printr-un certificat la CV.

4. Recomandări scrise de la fostele locuri de muncă

Recomandările sunt extrem de valoroase, chiar dacă provin și din locurile în care ai stat doar 6-8 luni de zile. Arată că ai fost o piesă valoroasă în organizație și că ai lăsat ceva în urma ta. Faptul că ai plecat pentru o oportunitate mai bună pentru tine după un timp atât de scurt nu trebuie să fie un dezavantaj.

5. Rezultatele obținute în trecut

De cele mai multe ori, rezultatele unui angajat sunt considerate bune sau nu în funcție de anumiți indicatori de performanță. Acești indicatori pozitivi pentru tine trebuie să se regăsească și în CV-ul pe care îl trimiți mai departe. Învață ca fiecare informație pe care o publici în CV să fie dublată mereu de date concrete și verificabile.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: baranq

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 5 detalii care te pot ajuta să ai un CV mai atractiv