Antena Meniu Search
x

5.000 de lei amenda pentru cei care hranesc cainii fara stapan

Din bucata mea de paine, am hranit un om si-un caine, spune o romanta veche. Acum, daca vrei sa hranesti un caine pe strada platesti o amenda de 5.000 de lei

Vezi și

Masurile propuse de consilerii generali sunt in dezbatere publica. Amenda pentru cei care hranesc cainii vagabonzi nu s-a dezbatut, insa, astazi. Dar au existat alte puncte care i-au nemultumit pe iubitorii de caini.

Paula Iocob a adunat de pe strazile Capitalei noua caini. Ii iubeste pe toti in egala masura si nici nu vrea sa auda de masurile propuse de autoritati. "Cum poate domnul Ionescu, Popescu, nu stiu si nici nu vreau sa-i retin numele sa guverneze ce am eu in buzunar, cum imi cheltuiesc eu banii".

Actrita Monica Davidescu a salvat, de-a lungul anilor, peste 40 de patrupede. Le-a sterilizat, iar apoi s-a rugat de prietenii ei sa-i primeasca. E mare iubitoare de animale si stie exact ce ar trebui sa faca autoritatile pentru a rezolva problema cainilor comunitari: "Sunt 20 si ceva de ani de cand tot incercam sa ii facem pe guvernanti sa inteleaga ca exista o solutie, ea este foarte simpla. Singura lege care poate sa ne scape de cainii de pe strada este sterilizarea cainilor cu si fara stapan".

Dupa ce au propus o serie de masuri care au pus pe jar societatea civila, autoritatile incearca acum sa linisteasca spiritele. Primaria Capitalei a pus in dezbtere publica mai multe proiecte. Printre ele s-a numarat si externalizarea autoritatii care se ocupa acum de maidanezi. O masura care va insemna uciderea in masa, a patrupedelor, spun organizatiile de protectie a animalelor.

Azi, nu s-a discutat insa si despre amenzile de 5.000 de lei pe care le vor plati cei care hranesc maidanezii. E o masura pe care autoritatile vor sa o ia dupa ce au ajuns la concluzia, in urma unor studii ca hranirea regulata a cainilor in anumite zone duce la organizarea animalelor in haite. In Bucuresti sunt peste 64.000 de caini comunitari, iar suma de care dispun autoritatile, in acest an e de 15 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » 5.000 de lei amenda pentru cei care hranesc cainii fara stapan