Antena Meniu Search
x

7 sfaturi utile pentru a-ti pregati complet si eficient copilul pentru scoala

Chiar daca a mai ramas ceva timp pana la inceperea unui nou an scolar, orice parinte stie cat de importanta este pregatirea din timp a listei de rechizite.

Pregătirea pentru şcoală
Sfaturi utile pentru a-ţi pregăti complet copilul pentru şcoală - unsplash.com

Chiar daca a mai ramas ceva timp pana la inceperea unui nou an scolar, orice parinte stie cat de importanta este pregatirea din timp a listei de rechizite.

Zilele frumoase de vara se scurg cu repeziciune si imediat va suna cel dintai clopotel.

Daca pentru cei mici asta inseamna emotia unui inceput si reintalnirea cu invatatoarea, colegii si prietenii de la scoala, pentru parinti asta se traduce in bugete care trebuie sa fie calculate cu precizie si achizitionarea de rechizite si articole necesare celor mici.

Si pentru a nu fi pusi pe graba si a intra in febra cumparaturilor lasate pe ultima suta de metri, noi te sfatuim sa iti calculezi din vreme optiunile si sa cantaresti totul extrem de eficient. In plus, ti-am pregatit si cateva sfaturi care se pot dovedi chiar utile daca nu ai foarte multa experienta sau esti novice in alegerea celor mai bune articole scolare:

Intocmeste o lista preliminara

Chiar daca la inceputul anului scolar, cadrul didactiv va stabili o sedinta cu parintii in care va explica si da o lista cu toate obietele necesare, nu strica sa “furi” startul si sa sa te pregatesti din vreme cel putin cu cateva articole de baza: papetarie, instrumente de scris, ghiozdan si alte accesorii marunte. Daca ti-au mai ramas articole din anii trecuti, sorteaza-le si da-le spre uz.

O nou inceput poate fi sinonim si cu schimbarea uniformei (daca estre cazul in cadrul scolii), deci dupa intocmirea listei, stabileste prioritatile.

Stabilieste un buget in care sa te incadrezi

Stim foarte clar ca niciodata socotelile de acasa nu se potrivesc fix pe fix cu cei vei gasi in magazine, dar pentru o incadrare intr-o anumita suma, este ideal sa iti stabilesti din capul locului un buget. Acest lucru este benefic daca nu ai doar un singur copil si va trebuie sa imparti cheltuielile in mod echitabil.

Achizitioneaza in functie de nevoile reale ale celui mic

Oricat de simpatice si dragute sunt rechizitele nou aparute pe piata si promovate de magazine, este important sa ramai ancorat in concret si sa nu achizitionezi compulsiv.

Cumpara in functie de cerintele clasei in care urmeaza sa paseasca cel mic si totodata in functie de nevoile sale reale. Astfel, vei vedea ca poti face o mica economie. Mai mult decat atat, anul scolar abia incepe deci este timp suficient pentru a investi atat din punct de vedere cantitativ cat si financiar.

Alege rechizite scolare care proteajeaza sanatatea copilului, dar si a mediul inconjurator

Acesta este un aspect pe care foarte putine persoane il iau cu adevarat in seama. Sanatatea copilului tau este extrem de importanta, deci aceasta abordare trebuie tratata cu toata responsabilitatea unui adult. De exemplu, plastilina pentru modelat trebuie sa fie confectionata din materiale care nu are compusi toxici si substante care pot face rau organismului. Urmareste cu atentie etichetele produselor si invata sa deosebesti elementele distinctive si cu caracter de atentionare.

Urmareste ofertele puse la dispozitie de magazinele de specialitate

Deoareece sunt in afara sezonului, in aceasta perioada, magazinele au preturi mici la rechizite. Raionele cu obiecte pentru scoala sunt destul de libere, ca atare atunci cand timpul iti permite o mica plimbare acolo poate face diferenta in buzunarul tau.

Pentru eficienta sporita, achizitioneaza online

Shopping-ul online poate fi productiv si cazul rechizitelor, asadar un plus de eficienta. Pe langa faptul ca in acest mediu gasesti o oferta mai variata de produse si preturile sunt mai mici decat cele din magazinele standard (scazi chiria spatiului, utilitati, etc).

Responsabilizeaza-l pe cel mic si implica-l in aceasta activitate

In general, copiii adora sa fie implicati si astfel de activitati cu atat mai mult cu cat in majoritatea cazurilor li se cere parerea si se tine cont de preferintele lor. Pana la aspectele practice care tin de adulti, distrati-va impreuna si puneti in cosul de cumparaturi rechizite scolare de calitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » 7 sfaturi utile pentru a-ti pregati complet si eficient copilul pentru scoala