Antena Meniu Search
x

Observator Special: Un adolescent roman a ajuns campion european cu o singura pereche de patine!

La doar 17 ani, Emil Imre, a adus Romaniei doua medalii la Olimpiada pentru Tineret. Aurul si argintul. A reusit aceasta performanta cu doar o singura pereche de patine. Alta nu-si permite.

Vezi și

Un campion nu se naste, se formeaza. Un campion munceste o viata pentru o clipa de glorie. Singurele sale obstacole ar trebui sa fie doar propriile limite. In Romania, campionul trebuie sa invinga mai intai saracia.

Nici macar Emil nu-si imagina ca poate aduce aurul Romaniei. Dar, pe 18 februarie 2013 minunea s-a intamplat. In ciuda tuturor sanselor, Emil a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului.

 “Mergeam la festivitatea de premiere, locul doi, e bine. Am castigat o medalie. A doua zi, cand am castigat aurul, acolo cu steagul, cu imnul, era ceva nemaipomenit. Imi venea sa plang, asa frumos a fost”, spune, emotionata, Maria Bogyo, antrenorul lui Emil.

Povestea de succes a unuia dintre cei mai tineri campioni olimpici ai Romaniei incepe de jos. A pus prima oara piciorul pe gheata la sapte ani. Antrenorul lui a simtit inca de pe atunci ca in spatele miscarilor stangace se ascunde un adevarat campion.

 “Eu am vazut deja din clasa 1, cand a aparut patinoar. Saracul nu a avut patine si i-am dat. Am vazut ca e un baiat zdravan si i-am dat o patina de short-track. Cand am vazut cum stau patinele in picioare, imediat am zis ca, hopa, asta e un talent”, povesteste antrenorul adolescentului.

In zece ani s-au schimbat multe. Emil a devenit pe rand campion national si o tanara speranta a patinajului romanesc. Un singur lucru a ramas constant. Nevoia. Desi a adus aurul Romaniei, Emil se antreneaza si concureaza cu aceeasi pereche de patine, pe care nu a schimbat-o de doi ani de zile. Nu e nicio superstitie. E o realitate crunta. Mai mult, nu-si permite.

Costa 1.000 de euro, doar ghetele. Si lamele inca 300 de euro! O suma pe care un fotbalist o castiga in cateva minute. Pe banca de rezerve! Celelalte sporturi mai traiesc doar din pasiune si vise. Emil se antreneaza. Si viseaza. La Olimpiada, la Mondiale, la glorie.

Ziua lui Emil incepe si se termina pe gheata. Nu are timp de altceva. Nici de familie, nici de distractie, nici de iubita.

Dupa ce isi va agata singura pereche de patine in cui, Emil nu vrea sa se mai intoarca la patinoar. Vrea sa devina inginer silvic, sa aiba un viitor sigur pentru el si familia lui. Daca ar ramane antrenor, pustiul stie deja ce viata ar avea: “M-am gandit, dar nu da bani cum trebuie. Da 7 milione pe luna. Ce sa faca omul cu atatia bani?”, se intreaba, retoric, pustiul.

Are doar 17 ani si inca multi ani de cariera in fata. Suntem convinsi ca Emil Imre este un nume pe care-l vom mai auzi. Iar dupa el, felicitarile lumii intregi si imnul tarii noastre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Un adolescent roman a ajuns campion european cu o singura pereche de patine!