Antena Meniu Search
x

A cincea zi de PROTESTE! 170.000 de manifestanţi în Piaţa Victoriei, un nou record al seriei de manifestaţii

170 de mii de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, în a cincea zi de manifestaţii anti-guvernamentale. E un record, arată estimările.

170 de mii de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, în a cincea zi de manifestaţii anti-guvernamentale. E un record, arată estimările.

Update ora 23:55 - Oamenii au plecat din Piaţă într-o majoritate covârşitoare. Nu au avut loc incidente şi cel mai probabil vor reveni o parte dintre ei, importantă, şi duminică. Se anunţă cel mai mare protest în ultima zi a săptămânii, mai ales că şedinţa de guvern în care se va abroga Ordonanţa 13 e anunţată după ora 13:00. Au fost aproximativ 170 de mii de protestatari, conform unor estimări.

Update ora 22:00 - Numărul protestarilor a ajuns la 120.000.

Update ora 21:00 - Numărul celor prezenţi în piaţă a ajuns la 100.000. După decizia de abrogare a OUG, oamenii spun că vor continua protestele.

Pe acelaşi subiect

Decizia de abrogare a OUG de modificare a codurilor penale a fost anunţată, sâmbătă seara, de premierul Sorin Grindeanu, după cinci zile de proteste de amploare în Bucureşti şi în ţară, trei sesizări la Curtea Constituţională, o contestaţie în instanţă şi după critici ale magistraţilor şi societăţii civile.

"Din punctul meu de vedere, trebuie să îşi dea cu toţii demisia. Noi vom continua să ieşim, categoric. Avem copii mici acasă, vom ieşi în continuare pentru ei”, a spus unul dintre protestatari.

Update ora 20:45: Numărul oamenilor care au venit în Piaţa Victorie a ajuns la 70.000, aceştia spunând că nu vor pleca până când OUG de modificare a codurilor penale nu va fi retrasă.

Mulţi dintre protestatari au hârtii roşii pe care scrie "Retrageţi ordonanţa”.

Update ora 19.00: 40 de mii de oameni au format lanţul uman, în faţa clădirii Parlamentului. Mulţimea a pornit apoi în marş spre Piaţa Victoriei, destinaţia finală din cea de-a cincea zi de protest. Mii de oameni s-au strâns deja în faţa sediului Guvernului.

Update ora 18:05 - Oamenii care au ajuns la Palatul Parlamentului au început să formeze un lanţ uman în jurul clădirii.

Update ora 17.40: Numărul manifestanţilor care merg în marş către Parlament a crescut la peste 20 de mii. Coloana a ajuns în Piaţa Unirii. Potrivit news.ro, se scandează "În România s-a legalizat hoţia”, "N-aţi votat, ne-au furat", „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, "România, trezeşte-te" şi "Să vă fie frică, ţara se ridică”. La Palatul Parlamentului, protestatarii vor face un lanţ uman în jurul clădirii şi vor cere abrogarea OUG de modificare a codurilor penale.

Update ora 17:15 - Protestatarii au ajuns la Universitate, unde scandează "Hoţii” şi „PDS, ciuma roşie”. Zeci de oameni au ieşit la ferestre, iar cei pe lângă care trec îi aplaudă. Manifestanţii din primul rând afişează un banner mare pe care scrie”Democraţie, integritate, nu imunitate!”, iar un bărbat care stă în faţa coloanei scandează la microfon "Altă întrebare? La închisoare".

Pe traseul marşului, celor peste 10.000 de manifestanţi care au plecat din Piaţa Victoriei li s-au alăturat şi alte persoane, astfel că numărul protestatarilor a crescut.

Pe Bulevardul Magheru, oamenii au ieşit la geamuri şi pe balcoane. Oamenii pe lângă care trec manifestanţii îi aplaudă.

Update ora 16:50 - Numărul celor care au plecat în marş spre Palatul Parlamentului a ajuns la aproape 15.000.

Manifestanţii scandează "Anulaţi şi plecaţi", "Hoţii", „PDS, ciuma roşie”, "Nu scăpaţi", "DNA să vină să vă ia", "România, trezeşte-te!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta".

Şoferii care pot circula pe celălalt sens, claxonează când trec pe lângă manifestanţi şi filmează din maşini.

La marş participă mulţi dintre cei care au fost prezenţi la protestul copiilor din această dimineaţă.

Oamenii vor să formeze un lanţ uman în jurul clădirii Palatului Parlamentului.

A cincea zi de proteste faţă de OUG de modificare a codurilor penala a început sâmbătă dimineaţă cu manifestaţia părinţilor şi copiilor, la care au participat peste 6.000 de oameni.

De la ora 13.00 a început un alt protest care include un marş şi un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

Duminică, la "cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20.00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu "fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment.

Conform mesajelor de pe paginile de Facebook ale evenimentelor pentru proteste, manifestanţii plănuiesc să împartă diverse flyere pentru promovarea protestelor din weekend şi să pună pancarte cu mesaje în geamuri, la propriile case. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » A cincea zi de PROTESTE! 170.000 de manifestanţi în Piaţa Victoriei, un nou record al seriei de manifestaţii