Antena Meniu Search
x

Cum puteti reduce ratele sau perioada de rambursare a creditului

Nu stam tocmai bine cu banii. Numarul restantierilor la banci depaseste 750.000 si creste in fiecare luna. Dar exista si romani care pot plati o parte din imprumut inainte de termen.

Vezi și

Aveti doua variante pentru a diminua povara ratelor. Fie reduceti valoarea ratei, fie  perioada de rambursare. Daca decideti sa platiti o rata mai mica, beneficiile se simt inca din prima luna pentru ca veti da bancii o suma mai mica. Scaderea duratei de rambursare va aduce beneficii pe termen lung pentru ca, astfel, se diminueaza suma totala pe care o platiti institutiei financiare. I

n cazul unui credit de 52.000 euro cu o rata de 470 euro, luat pe 25 de ani, daca rambursati anticipat 2.000 euro, soldul creditului scade la 50.000 de euro. In consecinta, rata lunara s-ar reduce la 455 euro, iar suma totala ramasa de plata ar fi de circa 136.000 euro.

Daca alegeti sa platiti in continuare rata de 470 euro, veti avea o perioada mai scurta de rambursat, de 22 ani. In acest timp, suma totala de plata va fi de 124.000 euro. Asadar ,faceti o economie de 12.000 de euro daca scurtati durata creditului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cum puteti reduce ratele sau perioada de rambursare a creditului