Antena Meniu Search
x

A doua zi de Paşte, sărbătorită cu mici şi muzică

Unde-i place românului mai mult şi mai mult să petreacă, de sărbători? Evident, la firul ierbii. Şi dacă se aude şi grătarul sfârâind, atunci parcă viaţa are mai mult farmec. Aşa au petrecut mii de români cea de-a doua zi de Paşte.

Vezi și

 Cu mici şi muzică. În pădurile de lângă marile orase a fost plin-ochi. Cu muzică lăutărească, manele sau house, fiecare a petrecut aşa cum a stiut, în a doua zi de Paste.

Văile şi pădurile au răsunat de muzică şi s-au înecat în fum de friptură. După mielul de Paşte, oamenii au gustat în natură şi câte o fleică de porc sau câţiva mititei.

O masă cât se poate de consistentă. Nimic nu trebuie să lipsească de pe grătarele românilor, mai ales în zi de sărbătoare. Atribuţiile au fost stabilite foarte clar, încă de-acasa. Bărbaţii sunt cei care deţin secretele grătarului, în timp ce doamnele se relaxează la un pahar de suc.

Iar printre grătare, mici şi bere, cel mai bine merge tot un ou ciocnit cu credinţă. Pe o aşa vreme frumoasă, unii au făcut plajă cu gândul la mare. Pentru unii, mielul a fost prea scump ca să îşi permită să mai aibă şi de grătar. Alţii s-au săturat deja de el şi l-au înlocuit cu ied. Ca la orice sărbătoare sau iesire la grătar, de pe mese nu a lipsit nici băutura.

La Galaţi, cine nu s-a trezit de dimineaţă a pierdut şansa unui loc bun pe iarbă. Iar după o masă copioasă, cei mai mulţi au trecut la mişcare. Un au bătut mingea mai rău ca în copilărie, alţii s-au mulţumit doar cu mutatul pieselor pe tabla de şah. Vremea se anunţă la fel de frumoasă şi mâine, în a treia zi de Paşte, aşa că cine mai are o zi de concediu şi nu a reuşit să iasă la grătar, mai are o şansă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » A doua zi de Paşte, sărbătorită cu mici şi muzică