Antena Meniu Search
x

Forfotă mare în Dâmboviţa, unde păstori din toată Valea Leaotei din Bucegi au petrecut Răvăşitul Oilor

Răvăşitul Oilor, o manifestare care a ajuns la cea de-a 26-a ediţie, este prilej de mândrie pentru ciobanii care-şi aduc aici cele mai frumoase mioare, dar şi de îngrijorare. Transhumanţa şi oieritul nu mai sunt de mult "de poveste".

Vezi și

Răvăşitul Oilor, o manifestare care a ajuns la cea de-a 26-a ediţie, este prilej de mândrie pentru ciobanii care-şi aduc aici cele mai frumoase mioare, dar şi de îngrijorare.

Transhumanţa şi oieritul nu mai sunt de mult "de poveste".

Este momentul în care mii de oi coboară din Bucegi. Se întorc acasă, în Runcu de Dâmboviţa, iar ciobanii le împart şi dau seamă pentru starea lor.

"E o tradiţie. Vin oile de la munte - de aia îi spune răvăşit.şi noi băgăm oile la târlă, cum s-ar zice, într-o strungă, aşa, şi fiecare şi le ia pe ale lui", spune un cioban.

"Am căutat să stăm alături de crescătorii de animale. TAIE Că am ajuns să consumăm de afară toate rebuturile", spune și primarul Gheorghe Brebeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Forfotă mare în Dâmboviţa, unde păstori din toată Valea Leaotei din Bucegi au petrecut Răvăşitul Oilor