Antena Meniu Search
x

Sfânta sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Noapte de pelerinaj la mănăstirile din ţară

Zeci de mii de credincioşi au mers în pelerinaj, ca în fiecare an, la lăcaşurile de cult. Au stat la slujbă, s-au rugat şi au respectat tradiţiile.

Vezi și

Zeci de mii de credincioşi au mers în pelerinaj, ca în fiecare an, la lăcaşurile de cult. Au stat la slujbă, s-au rugat şi au respectat tradiţiile.

Zeci de mii de pelerini din toată ţara au ajuns încă de vineri la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj. Oamenii vin special aici în pelerinaj să se roage pentru iertarea păcatelor şi pentru sănătate la icoana făcătoare de minuni.

În ajun de Sfânta Maria, înainte de miezul noptii, icoana Maicii Domnului a fost scoasă afară şi purtată pe braţe în jurul bisericii. Icoana care strânge atât de mulţi pelerini se spune că a lăcrimat neîntrerupt timp de o lună acum aproape 320 de ani.

Credincioşii au venit în număr mare şi la Mănăstirea Hodoş-Bodrog de lângă Arad care poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Aseară, oamenii au participat la Drumul Crucii, o tradiţie păstrată din străbuni.

Oamenii s-au pregătit ca în fiecare an pentru zilele de pelerinaj. Şi-au luat corturi, haine groase, saci de dormit şi pelerine de ploaie pentru că mulţi dintre ei au dormit sub cerul liber, la mănăstire.

Şi pentru catolici e sărbătoare mare de Adormirea Maicii Domnului. Zecii mii de oameni au venit din toate colţurile ţării în Suceava, la catedrala din Cacica. Aseară, în ajun, au participat la „ceremonia lumânărilor" sau "slujba mariana".

Credincioşii catolici s-au rugat toată noaptea la icoana făcătoare de minuni „Madona Neagră".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sfânta sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Noapte de pelerinaj la mănăstirile din ţară