Antena Meniu Search
x

Video A fost sau n-a fost Covid? Incertitudinile care au făcut ca un mort să aibă două certificare de deces

A fost sau n-a fost Covid? Este întrebarea pe care şi-o pune familia unui bătrân din Făgăraş, după ce DSP i-a anunţat în timpul priveghiului că ar fi murit de COVID. Bătrânul a fost internat la Spitalul din Făgăraş cu o altă boală, iar cu o zi înainte de deces i s-a prelevat un test pentru COVID. A murit până să vină rezultatul, aşa că familia s-a trezit cu două certificate de deces.

de Redactia Observator

la 19.02.2021, 21:40

Vezi și

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "Aici apare la C penumonie acută cu pleurezie, iar dincolo apare la C penumonie cu pleurezie COVID-19 pozitiv".  

Bătrânul, în vârstă de 74 de ani, a fost internat la mijlocul lunii decembrie în Spitalul Municipal Făgăraş. Starea lui s-a înrăutăţit rapid şi, după 13 zile de spitalizare, pe 1 ianuarie, medicii i-au declarat decesul. A doua zi, familia a fost chemată să îi ridice trupul. 

Nu e Covid-ul, uite Covid-ul

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "Am semnat actele în interiorul spitalului. În acte nu era niciun Covid. Deci în acte nu există niciun Covid nimic".

Familia l-a luat de la morga spitalului şi l-a dus la capelă. Au trecut două ore până când DSP i-a anunţat că ieşise pozitiv la testul COVID pe care îl făcuse cu doar câteva clipe înainte de a muri. 

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "Tu faci testul când e deja în comă, cu o oră înainte?"

Deşi în primul certificat emis nu scria nimic de COVID, odată cu rezultatul testului, medicii au fost nevoiţi să modifice cauza morţii.

Două certificate de deces

Aşa s-a ajuns la situaţia în care pe numele bărbatului au fost emise două certificate de deces. La insistenţele familiei, conducerea spitalului a deschis o anchetă. Protocolul spune că, dacă se face un test COVID, pacientul decedat nu poate fi luat acasă până nu vine rezultatul.

Mihaela Pandrea - manager Spitalul Municipal Făgăraș: "Am convocat comisia de disciplină. Se analizează cazul. Vreau sa fie o anchetă foarte corecta din toate punctele de vedere".

Claudiu Moldovan - medic: "Eu am fost de gardă doar în data în care trebuiau eliberate certificatele. 

Testul era în lucru. Noi am aflat de test de la dânsul'.

Andreea Patachi - medic anatomopatolog: "Nu am ştiu în acel moment că s-a recoltat cel de-al doilea test".

Mortul verificat dacă e acasă

Culmea cinismului, după aproximativ zece zile de la înmormântare, fiul bătrânului a primit un nou telefon de la DSP.

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "M-a sunat să mă întrebe dacă e acasă, că vine să vadă dacă e acasă. Apoi m-a sunat în 12 ianuarie, tot aşa pentru un control acasă, jandarmeria".

Acum familia bătrânului a făcut plângeri şi la poliție, şi la Colegiul Medicilor, în speranţa că va face lumină nu doar în legătură cu cele două certificate, ci şi dacă bătrânul a luat COVID-19 în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » A fost sau n-a fost Covid? Incertitudinile care au făcut ca un mort să aibă două certificare de deces