Antena Meniu Search
x

Video A fost sau n-a fost Covid? Incertitudinile care au făcut ca un mort să aibă două certificare de deces

A fost sau n-a fost Covid? Este întrebarea pe care şi-o pune familia unui bătrân din Făgăraş, după ce DSP i-a anunţat în timpul priveghiului că ar fi murit de COVID. Bătrânul a fost internat la Spitalul din Făgăraş cu o altă boală, iar cu o zi înainte de deces i s-a prelevat un test pentru COVID. A murit până să vină rezultatul, aşa că familia s-a trezit cu două certificate de deces.

De Redactia Observator la 19.02.2021, 21:40
Vezi și

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "Aici apare la C penumonie acută cu pleurezie, iar dincolo apare la C penumonie cu pleurezie COVID-19 pozitiv".  

Bătrânul, în vârstă de 74 de ani, a fost internat la mijlocul lunii decembrie în Spitalul Municipal Făgăraş. Starea lui s-a înrăutăţit rapid şi, după 13 zile de spitalizare, pe 1 ianuarie, medicii i-au declarat decesul. A doua zi, familia a fost chemată să îi ridice trupul. 

Nu e Covid-ul, uite Covid-ul

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "Am semnat actele în interiorul spitalului. În acte nu era niciun Covid. Deci în acte nu există niciun Covid nimic".

Familia l-a luat de la morga spitalului şi l-a dus la capelă. Au trecut două ore până când DSP i-a anunţat că ieşise pozitiv la testul COVID pe care îl făcuse cu doar câteva clipe înainte de a muri. 

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "Tu faci testul când e deja în comă, cu o oră înainte?"

Deşi în primul certificat emis nu scria nimic de COVID, odată cu rezultatul testului, medicii au fost nevoiţi să modifice cauza morţii.

Două certificate de deces

Aşa s-a ajuns la situaţia în care pe numele bărbatului au fost emise două certificate de deces. La insistenţele familiei, conducerea spitalului a deschis o anchetă. Protocolul spune că, dacă se face un test COVID, pacientul decedat nu poate fi luat acasă până nu vine rezultatul.

Mihaela Pandrea - manager Spitalul Municipal Făgăraș: "Am convocat comisia de disciplină. Se analizează cazul. Vreau sa fie o anchetă foarte corecta din toate punctele de vedere".

Claudiu Moldovan - medic: "Eu am fost de gardă doar în data în care trebuiau eliberate certificatele. 

Testul era în lucru. Noi am aflat de test de la dânsul'.

Andreea Patachi - medic anatomopatolog: "Nu am ştiu în acel moment că s-a recoltat cel de-al doilea test".

Mortul verificat dacă e acasă

Culmea cinismului, după aproximativ zece zile de la înmormântare, fiul bătrânului a primit un nou telefon de la DSP.

Claudiu Mocanu - fiul bătrânului decedat: "M-a sunat să mă întrebe dacă e acasă, că vine să vadă dacă e acasă. Apoi m-a sunat în 12 ianuarie, tot aşa pentru un control acasă, jandarmeria".

Acum familia bătrânului a făcut plângeri şi la poliție, şi la Colegiul Medicilor, în speranţa că va face lumină nu doar în legătură cu cele două certificate, ci şi dacă bătrânul a luat COVID-19 în spital.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » A fost sau n-a fost Covid? Incertitudinile care au făcut ca un mort să aibă două certificare de deces

Breaking News

Lovitură pentru Ungaria. Budapesta riscă să piardă accesul la 13,3 miliarde de euro

Lovitură pentru Ungaria. Budapesta riscă să piardă accesul la 13,3 miliarde de euro