Antena Meniu Search
x

Micii cercetaşi din Popeşti Leordeni, misiune în salina Ocnele Mari. Prichindeii, la primul concurs de orientare sub pământ

A fost zarvă într-unul din cele mai mari parcuri subterane din România. Zeci de cercetaşi au participat la primul concurs de orientare sub pământ din acest an.

Vezi și

A fost zarvă într-unul din cele mai mari parcuri subterane din România. Zeci de cercetaşi au participat la primul concurs de orientare sub pământ din acest an, la salina Ocnele Mari din Vâlcea. După ce au fost iniţiaţi, cei mici au plecat în cursa pentru cele mai râvnite insigne de cercetaşi.

Cu o busolă într-o mână şi harta în cealaltă, micii cercetaşi au luat la pas salina Ocnele Mari din Vâlcea.  

Pentru a atinge toate cele zece obiective de pe traseu şi pentru a primi insignele mult râvnite, copiii au parcurs contracronometru traseul dificil.

Dionisie Roşca, organizator concurs orientare

Traseele pot să zic că au fost destul de complicate pentru că asemănarea din spaţiul salinei, dintre repere, este foarte mare şi uşor de confundat. 

Proba de orientare a fost ultima pe care cei 60 de cercetaşi au avut-o de parcurs în tabăra din Vâlcea, unde au învăţat să se descurce şi să-i ajute şi pe alţii în condiţii de iarnă grea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Micii cercetaşi din Popeşti Leordeni, misiune în salina Ocnele Mari. Prichindeii, la primul concurs de orientare sub pământ