Antena Meniu Search
x

A început demolarea locurilor de joacă. Peste tot în ţară, s-au găsit tobogane sau balansoare care pun viaţa copiilor în pericol

Cu parcurile pentru copii nu e de joacă! După ce o fetiţă s-a rănit, în Bucureşti, inspectorii OPC au început verificările.

Vezi și

Cu parcurile pentru copii nu e de joacă! După ce o fetiţă s-a rănit, în Bucureşti, inspectorii OPC au început verificările şi zeci de astfel de locuri de joacă au fost închise. Responsabilii au găsit topogane rupte, balansoare din lemn aproape putrezit ori leagăne care stau să cadă. În Constanţa, părculeţele pentru copii cu probleme au fost chiar şi demolate.

Zeci de mii de copii din Capitală îşi riscă viaţa zilnic, în locurile de joacă "uitate" de autorităţi. Accidentul unei fetiţe într-un parc din sectorul 2 a declanşat verificările. Inspectorii OPC au pornit în controale şi au găsit atâtea nereguli, încât au pus lacăt pe locurile de joacă rând pe rând. Cele mai multe, în sectorul 6, 18. Însă probleme sunt în tot Bucureştiul. 

Părinţii nu au de unde să afle dacă toboganele pot susţine copilul, ori nu. Este şi motivul pentru care acestea se rup. La fel de absente sunt şi plăcuţele care ar fi trebuit să arate termenul de valabilitate al componentelor, căci, în funcţie de materialul din care sunt făcute, echipamentele se uzează în timp. Şi, atenţie, deşi ADP trebuie să întreţină aceste spaţii destinate copiilor, nu există contracte de mentenanţă. Se intervine doar la sesizări! Dincolo de iresponsabilitatea autorităţilor, stă şi cea a părinţilor. 

Redeschiderea locurilor de joacă închise ţine acum de primăriile de sector, care trebuie să le reabiliteze.  În Constanţa, în schimb, mai multe astfel de spaţii destinate copiilor au fost demolate cu totul. Iar primăria va fi sancţionată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » A început demolarea locurilor de joacă. Peste tot în ţară, s-au găsit tobogane sau balansoare care pun viaţa copiilor în pericol