Antena Meniu Search
x

A început perioada de prohibiţie. Ce amenzi riscă pescarii pentru încălcarea regulilor

Este vreme numai bună de pescuit în aceste zile. Doar pe bălţile private însă, pentru că în rest a început perioada de prohibiţie. Aşa că pescarii au aruncat undiţele în apă şi îşi pregătesc deja poveştile despre prada bogată. Nu doar ei însă, pe malul bălţilor vin la relaxare şi familii cu copii.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 16:57

Ce amenzi riscă pescarii pentru încălcarea regulilor - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cascada de peşte va asigura necesarul din balta privată în perioada de prohibiţie din această primăvară. Cele peste trei tone şi jumătate de peşte care au ajuns în balta de lângă Galaţi fac ca locul să fie extrem de căutat mai ales în weekenduri.

Pescar: Este aglomerat, într-adevăr. Dacă-i prohibiţie, unde să se ducă omul? Împătimiţi suntem cu toţii că ce să facem să ne relaxăm practic. Trebuie să ieşim undeva în aer liber. În casă, nu poţi să stai numai în casă.

Pescar: Am venit acum şi ştii câte maşini s-au întors? Cred că 15-20 s-au întors. E full tot, rezervat. Şi care nu au rezervat au zis că o să găsească un loc şi nu au găsit nimic. E jale. Şi aşa a fost şi ieri.

Cât costă o zi la pescuit pe baltă

În medie, o zi de pescuit pe o baltă privată costă 70 de lei, iar pescarul poate pleca acasă cu cel mult patru kilograme de peşte. Cele 90 de pontoane sunt rezervate cu câteva zile bune înainte nu doar pescarii cu experienţă, ci şi de familii care vor doar să iasă din casă la aer liber. Fericirea celor care reuşesc să prindă ceva e cu atât mai mare cu cât prada le asigură noi şi noi poveşti pescăreşti.

Pescarii n-au acces la alte zone, pentru că perioada de prohibiție generală a început de două zile şi va ţine până în 7 iunie în cazul habitatelor piscicole naturale. Amenzile în caz de încălcare a regulilor nu sunt deloc mici. Pescarii riscă 1000 de lei amendă, iar pentru pescuitul comercial, sancţiunea ajunge la 10.000 de lei şi interzicerea dreptului de a pescui între 1 şi 3 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A început perioada de prohibiţie. Ce amenzi riscă pescarii pentru încălcarea regulilor