Antena Meniu Search
x

A început sezonul afumaturilor: românii se pregătesc de iarnă cu șuncă și cârnați

Ard afumătorile în satele românesti şi împrăştie pe uliţe savoarea cârnaţilor făcuţi după reţete vechi, cum numai la noi găseşti. La ţară, au început pregătirile pentru iarna grea, iar în cămări, preparatele gustoase stau aliniate pe rafturi.

Vezi și

Ard afumătorile în satele românesti şi împrăştie pe uliţe savoarea cârnaţilor făcuţi după reţete vechi, cum numai la noi găseşti. La ţară, au început pregătirile pentru iarna grea, iar în cămări, preparatele gustoase stau aliniate pe rafturi. După gustul autentic tânjesc şi românii din oraşe, care caută savoarea de altădată în târgurile tradiţionale.

Bucăţile de cârnaţi şi de slănină sunt atârnate de-o grindă, în semintuneric şi se usucă în bătaia unui fum înecăcios. Pe uliţele din Cucuceni, judeţul Bihor, s-a instalat deja mirosul de rumeguş ars.

Dupa ce stau în afumătoare 4-5 zile, bucatele sunt apoi mutate în camere răcoroase. La final, se aşează pe un platou cu ceapă roşie şi brânză. De pe masă nu lipseşte tradiţionala palincă de prune.

La fel de gustoşi au fost şi cârnaţii pregătiţi la un festival din Sfântu Gheorge.

În tot acest timp, 50 de echipe de bucătari se întreceau la un concurs de preparat cârnaţi.

Afară, alţi chefi i-au încântat pe pofticioşi cu o omletă uriaşă făcută din 600 de ouă. Tăvile s-au golit instantaneu! Festivalul face parte din strategia autorităţilor locale de a atrage mai mulţi turişti în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » A început sezonul afumaturilor: românii se pregătesc de iarnă cu șuncă și cârnați