Antena Meniu Search
x

A murit avocata PAULA IACOB. România este în DOLIU!

Paula Iacob a murit marți în spital la vârsta de 83 de ani

Paula Iacob a murit marți în spital la vârsta de 83 de ani. Paula Iacob se afla de mai bine de o lună internată la Spitalul Bagdasar din Capitală.

S-a stins acasă, în braţele fiicei sale după ce, ultimele luni şi le-a petrecut în spitale. Starea ei de sănătate era extrem de gravă şi fusese operată de două ori. Paula Iacob era o prezenţă obişnuită la televizor şi a apărat mulţi clienţi celebri ajunşi în boxa acuzaţilor.

Legea se aplică tuturor şi că suntem egali în faţa legii

Luna trecută, Paula Iacob a suferit un accident vascular în urma căruia nu a mai putut să vorbească. Avocata a fost internată la Spitalul Bagdasar, la terapie intensivă, în stare foarte gravă. În august, avocata suferise două intervenţii chirurgicale după ce, la sfârşitul anului trecut, a căzut pe stradă şi a ajuns la spital cu fractură de şold. În plus, avea suferinţe cardiace mai vechi şi suferea de diabet.

Luni a venit acasă, aseară a plecat de lângă noi. Paula Iacob a devenit celebră după revoluţie când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu. El mi-a spus o dată că dacă n-ar fi fost greşelile mamei lui, tatăl său n-ar fi fost sub pământ. La un moment dat, au fost aproape ca o familie. Nicu mergea la ea acasă, mânca, stăteau de vorbă. 

Mai apoi, Paula Iacob s-a făcut remarcată luptând pentru drepturile animalelor. L-a scăpat de la moarte pe Bosquito, maidanezul care a ucis un japonez, în 2006.

De-a lungul timpului, a reprezentat în instanţă mulţi inculpaţi celebri precum Gigi Becali. Şi chiar şi pe cei care au provocat reacţii scandaloase ca Nuţu Cămătaru sau "proful de sex" de la Liceul Jean Monet.

Mereu elegantă, avocata n-a renunţat nicio clipă la pantofii cu toc. Curajul nu i-a lipsit nicio clipă. În tinereţe conducea o motocicletă.

Avocata Paula Iacob s-a născut pe 20 februarie 1932, la Bucureşti. La numai 16 ani, a devenit studentă la Facultatea de Drept din Bucureşti pe care a absolvit-o la 20 de ani. A fost ziaristă, apoi, în 1954, a intrat în barou. A fost căsătorită tot cu un avocat şi avea o fiică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » A murit avocata PAULA IACOB. România este în DOLIU!