Antena Meniu Search
x

Video A treia noapte de proteste. Olanda în prag de război civil

Olanda se află în pragul unui război civil! Este semnalul de alarmă tras de primarul din Eindhoven, după cea de-a treia noapte de proteste provocate de restricţiile din timpul pandemiei. Manifestanţii au devastat magazinele, au incendiat maşini şi s-au luptat cu forţele de ordine. Sute de oameni au fost arestaţi.

de Redactia Observator

la 26.01.2021, 21:05

Vezi și
  • 400 de oameni arestaţi
  • Autorităţile decid peste o săptămână dacă extinde carantina

Haosul domneşte de trei zile şi de trei nopţi în mai multe oraşe din Olanda. La lăsarea întunericului, sute de protestatari au ieşit pe străzi şi au vandalizat tot ce le-a stat în cale. 

Manifestanţii au aruncat cu bolonavi, cocktailuri molotov, petarde şi au folosit arme albe în lupte parte n parte cu poliţiştii. Forţele de ordine au ripostat cu lacrimogene, tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc. 

400 de oameni arestaţi

Peste 400 de oameni au fost arestaţi în cele trei zile de proteste. Un sfert doar la Eindhoven. Edilulul oraşului a avertizat că lucrurile pot lua o turnură şi mai gravă.

Opoziţia de extremă dreaptă cere guvernului să trimită armata în stradă pentru a păstra ordinea. Premierul Mark Rutte, care şi-a prezentat demisia în urmă cu 10 zile, a dat asigurări că toţi protestatarii violenţi vor fi pedepsiţi.  

Mark Rutte, premier Olanda: "Ce se întâmplă nu are nimic de-a face cu protestele. Este violenţă criminală şi va fi tratată ca atare".

Autorităţile decid peste o săptămână dacă extinde carantina

Autorităţile olandeze vor decide peste o săptămână dacă vor extinde carantina şi după data de 9 februarie. Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, şcolile şi-au închis porţile încă din 15 decembrie iar între orele 21 şi 4:30 sunt restircţii de ciruclaţie. Peste 13,000 de oameni au fost ucişi în Olanda de coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » A treia noapte de proteste. Olanda în prag de război civil