A venit vremea țuicii!
Toamna se anunţă bogată pentru producătorii autohtoni de ţuică şi palincă. Gospodarii care încă mai au cazane scot sute de litri de tărie. Vor să facă şi un ban de pe urma producţiei bune, aşa că o vând la negru, în pieţe.
Toamna se anunţă bogată pentru producătorii autohtoni de ţuică şi palincă. Gospodarii care încă mai au cazane scot sute de litri de tărie. Vor să facă şi un ban de pe urma producţiei bune, aşa că o vând la negru, în pieţe.
Nici măcar comercianţii nu ştiu ce marfă au scos la vânzare. În sticle de plastic, un lichid tulbure devine ţuică pentru vânzare la tarabele din piaţă. Clienţii ar putea cumpăra orice pentru că nimeni nu le poate arăta nici măcar un act de provenienţă. Doar preţul îi tentează pe clienţi. Tranzacţia nu este curată. Statul pierde anual sute de milioane de lei din neplata taxelor. Nimeni nu prea mai vrea să declare producţia de tărie, din cauza accizei prea mari. Aşa că producători autorizaţi sunt foarte puţini şi fac faţă cu greu concurenţei neloiale. În această situaţie este şi această familie din Satu Mare. Produce pălincă şi ţuică de mai bine de 20 de ani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰