Antena Meniu Search
x

Abandonul şcolar, combătut cu ajutorul inteligenţei artificiale în Cluj

În timp ce abandonul şcolar face ravagii în învăţământul românesc, la Cluj, autorităţile încearcă să combată fenomenul cu ajutorul inteligenţei artificiale! Este vorba de un sistem revoluţionar de identificare a elevilor care abandonează şcoala.

de Redactia Observator

la 14.02.2019, 18:40

Vezi și

În timp ce abandonul şcolar face ravagii în învăţământul românesc, la Cluj, autorităţile încearcă să combată fenomenul cu ajutorul inteligenţei artificiale! Este vorba de un sistem revoluţionar de identificare a elevilor care abandonează şcoala. Fiecare caz va fi trimis apoi primăriilor care au obligaţia să verifice situaţia familială a copilului şi, dacă este cazul, să le dea sancţiuni părinţilor.

Potrivit celui mai recent studiu publicat de Institutul Naţional de Statistică, unul din cinci tineri din România părăsește școala timpuriu. În timp ce responsabilii din educaţie caută soluţii pentru stoparea fenomenului, la Cluj, unul dintre cele mai informatizate oraşe din ţară, s-a găsit o soluţie.

Odată identificat elevul, datele lui sunt trimise spre primăriile pe raza cărora funcţionează şcolile respective. Apoi începe o anchetă socială.

La nivelul judeţului Cluj, rata abandonului şcolar în 2018 a fost de 2,14% faţă de media naţională care este de peste 18 procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Abandonul şcolar, combătut cu ajutorul inteligenţei artificiale în Cluj