Antena Meniu Search
x

UPDATE! Accident Muntenegru: Toti romanii au fost adusi in tara

Toate cele trei aeronave au aterizat la Baza 90 Otopeni. Ranitii din tragicul accident din Muntenegru se afla la spitale, in timp ce decedatii au fost dusi la IML

Vezi și

UPDATE 22:45 Slujba s-a incheiat. Trupurile neinsufletite sunt duse la Institutul Medico-Legal unde se afla si rudele decedatilor pentru a ajuta la identificarea acestora. Tot acolo sunt si 55 de poltisti care vor lucra cu medicii legisti. 

UPDATE 22:10 Cea de-a treia aeronava, cea care transporta sicriele cu romanii decedati in accidentul din Muntenegru, a aterizat la Baza 90 Otopeni. O slujba religioasa pentru cei decedati are loc la Baza 90, unde a sosit Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucuresti. Premierul Victor Ponta este prezent la Baza Aeriana 90 Otopeni, alaturi de ministrii Apararii si de Externe.

UPDATE 21:10 In avionul Hercules, care a preluat cel de-al doilea grup de raniti de la Podgorica, sunt 18 pacienti. Acestia au fost, de asemenea, internati la spitalele Floreasca, Universitar, Elias si Bagdasar-Arseni.

UPDATE 20:50 Cel de-al doilea avion a aterizat la Baza 90 Otopeni. Cel de-a doua aeronava militara - Hercules - transporta pacientii care sunt stabilizati din punct de vedere medical.  Mircea Dusa: "Doi medici legisti din Muntenegru vin in Romania pentru a continua identificarea victimelor". Ministrul Apararii  a mai  declarat ca a aprobat transportul cu avionul militar a doi medici legisti din Muntenegru, care vor continua, la Bucuresti, procedurile legate de identificare celor decedati si intocmirea actelor, anunta Mediafax.  "Ce a aparut in plus este ca am aprobat sa urce in avion doi medici legisti din Muntenegru, care vor continua procedurile legate de identificare celor decedati si intocmirea actelor aici la Bucuresti ". Ministrul Apararii i-a felicitat totodata pe pilotii implicati in aceasta misiune.

Intrebat daca toate victimele au fost identificate, intrucat au fost facute declaratii contrdictorii in acest sens, secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca, la un moment dat, doi dintre ranitii in coma nu erau identificati, neputand fi stabilita, prin excludere, nici identitatea celor decedati.

"Dupa ce au fost identificati cei doi raniti in coma, i-am identificat prin excludere pe decedati. Acum trebuie sa fie identificat fiecare corp pe nume, si acest lucru poate fi facut in prezenta rudelor. Iar pentru acest lucru am cerut aprobarea autoritatilor din Muntenegru sa se continue investigatiile la Bucuresti", a spus Arafat, precizand ca autoritatile muntenegrene au aprobat repatrierea trupurilor cu conditia ca identificarea sa fie continuata in prezenta a doi medici legisti din aceasta tara.

UPDATE 20:30 Cea de-a treia aeronava a decolat din Muntenegru. In Bucuresti se asteapta sosirea celui de-al doilea avion.

UPDATE 19:00 A doua aeronava care va transporta restul pacientilor raniti in accidentul din Muntenegru va ateriza in Romania la ora 20:30, a anuntat ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, conform Antena3. Raed Arafat , secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a precizat ca cea de-a doua aeronava va transporta 18 raniti, a caror stare este mai putin grava. Potrivit acestuia, trei dintre romanii raniti sunt in stare extrem de grava, aflandu-se in coma.

UPDATE 18: 25 Primele doua ambulante au plecat catre Spitalul Floreasca din Capitala. In acestea se afla cate trei pacienti in stare grava, fiind intubati. Ministrul Sanatatii a declarat ca este multumit de modul in care a avut loc transportul.

UPDATE 18:10 La bordul primei aeronave militare care a asigurat transportul spre tara al cetatenilor romani de la Podgorica s-au aflat 11 victime ale accidentului din Muntenegru, dar si o tanara care s-a accidentat in timp ce facea alpinism, alaturi de famiia sa.

Cu acest avion - Spartan - au fost transportati ranitii in stare grava, aeronava fiind dotata asemenea unei clinici de terapie intensiva, potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, aflat la Baza 90.

Raed Arafat se afla si el in aceasta aeronava, conform Antena 3. In avion sunt sapte persoane ranite grav, trei vor fi trimise la terapie intensiva Floreasca, doua la Spitalul de urgenta si doua la Baltazar. Cei de la SMURD sunt pregatiti pentru a-i prelua pe raniti.

Rudele au fost informate despre spitalele la care vor fi trimise victimele. Ceilalti raniti vor veni cu cea de-a doua aeronava, iar cea de-a treia va transporta trupurile neinsufletite. Rudele acestora au fost chemate la IML.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Accident Muntenegru: Toti romanii au fost adusi in tara