Antena Meniu Search
x

Actori şi prieteni au plâns la căpătâiului lui Szobi Cseh! Cascadorul va fi înmormântat mâine cu onoruri militare

Szoby Cseh a făcut ultimul lui salt, spre moarte, şi a aterizat în istorie. A îndurat chinurile bolii, în tăcere, ca un gladiator. Ar mai fi vrut să trăiască.

Vezi și

 Szoby Cseh a făcut ultimul lui salt, spre moarte, şi a aterizat în istorie. A îndurat chinurile bolii, în tăcere, ca un gladiator. Ar mai fi vrut să trăiască. Să clădească o republică a copiilor săraci, la care ţinea ca la nişte lorzi.

Acum, pentru toţi cei care l-au iubit, e cascadorul plânsului. Pentru cascadorul Szoby Cseh, au curs lacrimi. Soţia, copiii şi cei care l-au cunoscut i-au adus flori la catafalc. Mâine îl vor conduce pe ultimul drum.

Părea nemuritor. De neatins. O singură cascadorie nu i-a izbutit. N-a putut să păcălească boala galopantă care i-a distrus oasele. Szobi Cseh s-a stins, în tăcere, la 71 de ani. Trupul lui a fost adus la capela Cimitirului Bellu.

Soţia lui nu s-a îndepărtat de catafalcul celui pe care îl aştepta să se întoarcă, teafăr, de la filmări. Lângă ea, au stat mereu fiii lui Szoby. Şi o mână de oameni, cărora cascadorul le-a schimbat viaţa.

Un bătrân în baston merge greoi spre sicriul prietenului său. L-a cunoscut pe Szoby Cseh, pe platourile de filmare. Îi dedică o poezie despre un sfârşit demn. Despre curajul de a ţine fruntea sus, înainte de moarte. Aşa cum a ţinut-o şi Szoby.

Pentru tot ce a făcut pentru cinematografia românească, pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut să dea copiilor străzii un sens în viaţă, Szoby Cseh a fost decorat. Abia după ce a murit. Cel mai cunoscut cascador al României va fi înmormântat mâine, pe Aleea Artiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Actori şi prieteni au plâns la căpătâiului lui Szobi Cseh! Cascadorul va fi înmormântat mâine cu onoruri militare