Antena Meniu Search
x

Admitere liceu 2018. Colegiul ”Sfântul Sava” din Bucureşti, pe primul loc în topul liceelor. Care e ultima medie de admitere

Colegiul ”Sfântul Sava”din Bucureşti este pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică - Informatică, potrivit rezultatelor repartizării computerizate a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională.

Colegiul Sf. Sava, pe primul loc la admite liceu 2018
Colegiul Sf. Sava, pe primul loc la admite liceu 2018 - FOTO: Hepta

Colegiul ”Sfântul Sava”din Bucureşti este pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică - Informatică, potrivit rezultatelor repartizării computerizate a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională.

Pe lista primelor 50 de specializări se află mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi licee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj.

Admitere liceu 2018. Top specializări în țară:

Colegiul Naţional "Sf. Sava" matematică-informatică - ultima medie de admitere 9,91

Pe acelaşi subiect

Colegiul Naţional "Mircea Cel Bătrân" Constanţa - ultima medie de admitere 9,85

Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" Craiova ştiinţele naturii - ultima medie de admitere 9,85

Colegiul Naţional "Sf. Sava" ştiinţele naturii - ultima medie de admitere 9,84

Colegiul Naţional "B. P Haşdeu" Buzău ştiinţele naturii - ultima medie de admitere 9,78

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" matematică-informatică - ultima medie de admitere 9,77

Ultima medie de admitere la cele mai bune 50 de unităţi din ţară este 9,45. 

Peste 150.000 de elevi au susţinut Evaluarea Naţională. Dintre aceștia, aproape 115.000 s-au înscris pentru a fi repartizați la liceele din țară.

Potrivit Ministerul Educației, 12.014 elevi au fost repartizați la specializări vocaţionale (dintre care 600 de elevi în învăţământul militar), 1.933 de elevi au obținut un loc pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă, iar 863 de elevi au venit din învățământul special.

Alți 17.756 de elevi s-au înscris pentru învăţământul profesional.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În perioada 10 - 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Admitere liceu 2018. Colegiul ”Sfântul Sava” din Bucureşti, pe primul loc în topul liceelor. Care e ultima medie de admitere