Antena Meniu Search
x

Adolescenţii români cumpără droguri direct din farmacii şi îşi povestesc aventurile pe internet

Adolescenţii români caută senzaţii tari în medicamente halucinogene. Tot ce poate fi folosit pe post de drog e gustat din plin de tineri. Mulţi dintre ei îşi povestesc aventurile din lumea viselor pe internet.

Vezi și

 Practic, multe bloguri au devenit îndrumare de vise negre. Studiile arată că în România unul din zece adolescenţi se droghează. Medicamentele drog le iau, la liber, din farmacii, chiar dacă ele ar trebui eliberate doar cu reţetă.

Lipsa reţetei ar trebui să fie însoţită şi de refuzul eliberării medicamentului. Farmacista, însă, trece lejer peste prescripţie.

Vinde un medicament cu efecte puternice şi extrem de periculos pentru cei care-l iau fără noimă. Asta însă n-o pune deloc pe gânduri şi ce-i mai grav e că nu e singura care face aşa ceva.

Aşa că din neştiinţă sau nepăsare femeia se transformă în dealer de droguri. Adolescenţii mizează pe asta, se îndoapă cu pilule din farmacii, apoi împărtăşesc experienţele tulburi, pe internet.

"Credeam că se topeşte asfaltul, că suntem agăţaţi de copaci. Speriam lumea, râdeam, dansam, cu chin cu vai ajung acasă, mă aşez la PC şi văd cum se topeşte ecranul", scrie un tânăr.

Iar numărul adolescenţilor care consumă astfel de pilule drog este alarmant. Studiile arată că unu din zece copii le-au încercat. Mai grav e că mulţi dintre ei recurg şi la droguri grele chiar de la vârste foarte fragede.

Programe naţionale pentru prevenţia consumului de droguri nu există, aşa că în faţa cifrelor statistice negre rămân câteva ONG-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » Adolescenţii români cumpără droguri direct din farmacii şi îşi povestesc aventurile pe internet