Antena Meniu Search
x

Adolescentul din Craiova, reţinut pentru propagandă ISIS, ar fi vrut să se alăture grupării

S-a îndrăgostit de religie. Şi-apoi, a devenit de nerecunoscut. O spune, printre lacrimi, mama adolescentului din Craiova, care visa să ajungă luptător ISIS

Vezi și

S-a îndrăgostit de religie. Şi-apoi, a devenit de nerecunoscut. O spune, printre lacrimi, mama adolescentului din Craiova, care visa să ajungă luptător ISIS. Nici după o noapte petrecută în arest, băiatul de 17 ani nu şi-a schimbat convingerile.

Are 17 ani. A fost ridicat de mascaţi. Interogat. Şi înghesuit în duba care l-a dus la arest. O noapte a stat după gratii. A fost reţinut. După 24 de ore de anchetă, adolescentul care îşi luase nume arab Omar Al Faruk, după un soldat Al-Qaida, a transmis un mesaj controversat.

Şi mama vede problema tot în legăturile lui pe internet. Cea care i-a spus prima oară ce înseamnă islamismul, o româncă plecată din ţară, se apară acum.

Mama povesteşte că era violent când simţea că religia nu îi este înţeleasă. Procurorii DIICOT şi ofiţerii SRI au descoperit mesaje periculoase scrise de el pe internet. Ar fi vrut să cumpere armament, se lăuda că ştie să facă o bombă din două telefoane şi ameninţa persoane publice, printre care şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

Cu acordul mamei, anchetatorii l-au dus la o expertiză psihiatrică. Nu va fi inchis intr-un centru de reeducare sau penitenciar, ci pur si simplu suspus unui program de supraveghere. Şi-ar dori să revină la viaţa dinainte. A fost chiar fotbalist la Academia Gică Popescu, din Craiova. Când s-a îmbolnăvit de diabet, a renunţat la sport. Cazul din Craiova a fost un test şi pentru şcoala românească! Cei mai buni specialişti vor încerca să-l consilieze pe adolescent. Şi să-l îndepărteze de pericole!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Adolescentul din Craiova, reţinut pentru propagandă ISIS, ar fi vrut să se alăture grupării