Antena Meniu Search
x

Aer conditionat pentru vacute

In timp ce romanii se topesc sub soarele arzator, vacutele noastre petrec in bataia aparatelor de aer conditionat. La o ferma din Foltesti, s-au introdus ventilatoare gigantice in saivanele animalelor

Vezi și

Afara, soarele arde la 35 de grade Celsius. Inauntru, insa, temperaturile ridicate sunt spulberate de forta ventilatoarelor gigantice. “Aici este o temperatura de 17, 18 grade, ambientul ideal pentru vacuta”, a spus unul dintre fermieri.

Sunt peste 150 in ferma din localitatea Foltesti, iar animalele sunt vizibil fericite. O investitie care nu depaseste 2000 de euro si care aduce castiguri de ambele parti. “Este in castig cu ventilatoarele, fara discutie Sufera, se spune ca vacuta, i-ar place cel mai mult, la o temperatura de 18 grade, ar fi ideal”, a declarat seful fermei.

La intoarcerea de pe imas, pe vacute le asteapta apa din fantana si umbra tarcurilor. Dupa acomodare, prin rotatie, trec si prin sala de relaxare a fermei, cea a ventilatoarelor. “Tot ce trece peste 18 grade intra intr-un stres din asta termic si, in final, toata productia de lapte ar avea de suferit. Din pacate, vacuta, in sala de asteptare, sta undeva la 20 de minute, jumatate de ora”, se plange fermierul.

Pare perfect. Totusi, mai exista un pas. Montarea de ventilatoare cu stropi de apa prin cadere. Atunci, vacutele vor avea intr-adevar cele mai bune conditii, mai bune decat multi dintre noi, oamenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Aer conditionat pentru vacute