Antena Meniu Search
x

Aeronava Wizz Air care survola de mai bine de o oră aeroportul din Cluj-Napoca a aterizat

Aeronava Wizz Air care survola de mai bine de o oră aeroportul din Cluj-Napoca a aterizat, după ce aeroportul a fost redeschis.

Vezi și

 Aeronava Wizz Air care survola de mai bine de o oră aeroportul din Cluj-Napoca a aterizat, după ce aeroportul a fost redeschis.

UPDATE: 12.15 După ce un avion Blue Air a aterizat în condiții dificile, ieșind de pe pistă, joi dimineață, pe Aeroportul din Cluj-Napoca, o altă aeronavă, de această dată a companiei Wizz Air, întâmpină probleme pe acest aeroport.

Potrivit primelor informații, aeronava Wizz Air așteaptă de mai mult de o oră să aterizeze. Pilotul aeronavei NU ştia că aeroportul a rămas închis după ce cursa Blue Air a ratat aterizarea dimineaţă, din cauza zăpezii de pe pistă, scrie Antena 3.

Discuția pilotului WizzAir cu turnul de control:

Pilot: WizzAir 718, am informaţia că aeroportul se va redeschide la 11.30 (n.r. GMT). Este adevărată informaţia?

Turn de control: Wizzair 718, pentru moment personalul de la sol ne informează că pista este încă blocată pe o perioadă nedeterminată. Aşadar nu sunt sigur cu privire la ora 11.30. Trebuie să luaţi în calcul perioadă nedeterminată.

Pilot: Mulţumesc mult, voi lua o decizieUn incident aviatic a avut loc în urmă cu puțin timp pe aeroportul din Cluj Napoca. O aeronavă cu 116 pasageri la bord a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă

_________________________________________

UPDATE: 10.35: Blue Air: Avionul de la Cluj a aterizat în condiţii meteo dificile

Aterizarea avionului Blue Air care a ieşit cu 5-10 metri în afara pistei aeroportului din Cluj-Napoca a avut loc în condiţii meteo dificile, cu ninsoare şi zăpadă depusă pe suprafaţa pistei, dar în limitele admise pentru operare, a anunţat compania aeriană low cost.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depăşind cu aproximativ 5-10 m suprafaţa pistei.

Aterizarea s-a efectuat în condiţii meteo dificile, ninsoare şi zăpadă depusă pe suprafaţa pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport", arată Blue Air.

La bord se aflau 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Pasagerii au fost debarcaţi în condiţii normale şi au fost transferaţi în terminalul de plecări, conform sursei citate.

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a deschis o anchetă în acest caz.

_________________________________________

Potrivit reprezentanților aeroportului, nu există victime și nimeni nu a fost rănit.

Directorul Aeroportului Internațional 'Avram Iancu' Cluj, David Ciceo, a declarat că avionul a ieșit de pe pistă la aterizare.

'Aeronava nu a fost avariată, iar pasagerii au fost debarcați în bune condiții. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică și de la aeroport va investiga cauzele incidentului', a spus Ciceo.

Avionul efectua o cursă charter de la București către Barcelona, cu escală la Cluj, și avea la bord 116 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Aeronava Wizz Air care survola de mai bine de o oră aeroportul din Cluj-Napoca a aterizat