Antena Meniu Search
x

Afacere de succes cu opinci si ciorapi de lana

Ceea ce pentru bunicii nostri era o necesitate a devenit, acum, un lux. Vorbim despre banalele, pe atunci, opinci, despre ii, covoare tesute in casa sau ciorapi grosi de lana. Au ajuns o afacere de succes, pentru ca se vand pe bani grei.

Vezi și

Cristina este din Suceava si are 31 de ani. De mica a fost fascinata de arta populara. Si a visat sa se ocupe si mai tarziu tot cu asa ceva. Sprijinita de familie, a reusit sa puna pe picioare o afacere. De succes, am spune, daca ne gandim la faptul ca opincile noastre romanesti sunt acum cumparate pe post de suveniruri. Au ajuns in case din Germania, Statele Unite, chiar pana in Japonia. “In Germania, sunt clienti individuali, care iau pentru decorat”, a explicat Cristina.

Opinci traditionale, ciorapi de lana impletiti manual, ii, camasi de borangic, stergare sau covoare tesute la un razboi vechi de 100 de ani. Toate se vand ca paine calda! “Avem urzeala, se incepe cu un fir de inceput mai subtire, apoi se tese bumbacul daca vrem cu model, daca nu, nu”, a mai spus tanara.

Dar nimic nu se vinde mai bine ca iile. Cusute manual si brodate cu tot felul de motive geometrice pot fi purtate si de femei si de barbati. “Parerea mea, ca pot fi purtate oriunde si oricum, la orice varsta, cat e cald, de primavara pana toamna tarziu, oricine s-ar simti bine intr-un material pur ecologic, sunt frumoase, practice, nu trebuie calcate. Nu exista continent unde n-au ajuns, poate in Antarctica”, a adaugat Cristina Dascalasu.

Marfa este vanduta pe internet. Si ajunge in toata lumea. Poate fi gasita insa si la diverse targuri de profil din tara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Afacere de succes cu opinci si ciorapi de lana