Antena Meniu Search
x

Afacerea Mărţişorul a început în mijlocul iernii! Românii se grăbesc să cumpere mici daruri pentru începutul primăverii

În calendar, primăvara e departe. Însă afacerea mărţişorul a început. Ca de obicei, la negru. Comercianţii cumpără cu sacul produse chinezeşti.

Vezi și

În calendar, primăvara e departe. Însă afacerea mărţişorul a început. Ca de obicei, la negru. Comercianţii cumpără cu sacul produse chinezeşti şi spun că se vor îmbogăţi când le vor pune pe tarabă. Vând cu preţ dublu şi nu plătesc nicio taxă. La polul opus sunt adevăraţii artişti care lucrează cu orele pentru un singur mărţişor şi care dau şi statului o parte din câştig.

La negru, afacerea merge bine. Comerciantul ne mărturiseşte, câştigă mai bine ca la serviciu. "Îmi aduce o cutie şi îi dau banul. Dacă iau cu 2 lei, trebuie să le dau cu 4 lei." Iar banii îi intră toţi în buzunar. Statul nu primeşte nimic de pe urma mărţişorului.

Chiar dacă mai sunt săptămâni bune până pe 1 martie, cei care confecţioneză mărţişoare manual sunt extrem de ocupaţi. Mihaela vinde mărţişoare făcute manual de trei ani.  Şi plăteşte şi taxe statului pentru ce vinde.

Poate dura şi patru ore să facă un mărţişor. Preţul creşte în funcţie de complexitatea modelului şi poate să ajungă chiar şi la 150 de lei.

Chiar dacă 90% din mărţişoarele de pe piaţă sunt chinezeşti, din ce în ce mai mulţi artişti plastici autohtoni încearcă să câştige teren cu produse unice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Afacerea Mărţişorul a început în mijlocul iernii! Românii se grăbesc să cumpere mici daruri pentru începutul primăverii